נזק קטנוע בגלל חול בכביש
לפני חצי שנה נפלתי מקטנוע בכיכר בגלל חול ואבנים קטנות שהיו מפוזרים בכיכר.פניתי לעירייה למחלקת התביעות והם שלחו את התמונות לביטוח. פתחתי קריאה במוקד 106, אך המפגעים לא טופלו עד עכשיו.אחרי חודשיים יצרתי קשר עם ביטוח ונאמר לי שעדיין מנסים לברר למי שייך הכביש: לעיריה או לחברה הכלכלית שביצעה עבודות במקום, זהו כביש שיש בניה מסביב. אחרי חודשיים שוב יצרתי קשר ונאמר לי שעירייה לא אחראית, אלא חברה כלכלית. פניתי לחברה כלכלית והם טענו שיש מסמך שכביש שייך לעיריה. הם העבירו את החומר לחברת הביטוח.אחרי חצי שנה של ברורים קבלתי מכתב מביטוח ונאמר שחול ככל הנראה נשפך ממשאית חולפת ולכן אין כאן אחריות של עירייה.פתחתי קריאה חוזרת ב-106, צלמתי את מקום שהוא נשאר בדיוק כפי שהיה, שלחתי לביטוח. שוחחתי עם עורכת דין של הביטוח והיא אמרה שאין סיכוי לקבל פיצויי על נזק לקטנוע (7.000ש"ח) שחול נשפך ממשאית שעברה במקום בדיוק לפניי. כשהסברתי שכבר חצי שנה הכביש באותו מצב היא טענה שבמקום יש עבודות בניה ועירייה לא אחראית. הייתי אצל מנהל מחלקת הכבישים בפגישה, הוא אמר כביש הועבר לאחריות עירייה לפני בחירות מוניציפליות וידוע על ביעות בכביש, אבל כביש באחריות העיריה בלבד. אני לא יודע למי לפנות, אין לי כסף לתקן את הקטנוע וכבר חצי שנה הוא בחניה, יש הצעת מחיר ממוסך רשמי. מאוד מבקש לעזור לי לנסח מכתב לעורכת דין הזאת או אולי ללכת לבית המשפט, אני ממש צריך עצה ועזרה. תודה!
הרבה אופנוענים נופלים בכבישים בגלל שמן וחול. אין משטר פיצויים על נזקי רכוש עקב מפגעים כאלה, אלא אם קיימת הוכחה ברורה וחד משמעית בדבר גורם הנזק. נטל ההוכחה עלייך.
האם העובדה שכיכר בה נפלתי עדיין מלאה באדמה וסביבה מפוזרים אבנים וחול , יש בנייה של שכונה חדשה מסביב ולא מנקים את המפגעים- לא הוכחה. איך להוכיח שעירית התרשלה , האם העובדה שחצי שנה לא נעשה כלום לא מצביעה על רשלנות וחוסר אחריות. מי אחראי על הכבישים? מהי הוכחה ברורה? תודה מראש
ייתכן וזו הוכחה. צריך לצלם את המפגע בכל מיני ימים . אם אכן יוכח שהכביש מכוסה באדמה וחול באופן שגרתי במקום בו נוסע רכב דו גלגלי הדבר אכן מהווה רשלנות של הערייה.
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'