לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אדם

שיבוב

בתיק ת.ד ,בטוח לאומי ביקש להצטרף לתיק בשלבים המאוחריםכאשר הוא תובע סכום מסויים. 1.האם צריך להגיש כתב תביעה מתוקן שבו מופיע בטוח לאומי כתובע נוסף? 2.האם בטוח לאומי יופיע כתובע בתיק שלי עד שיהיה פסק דין? ואם כן,מה זה אומר לגבי הפיצוי? 3.אם אני מעוניין להגיש תביעה כלשהי לביטוח הלאומי כל עוד התיק הזה מתנהל כמו למשל שר"ם ,האם אוכל ? 4.

עו"ד אריאל פרויליך

מדובר בתופעה מקובלת ורגילה. הצטרפות הביטוח הלאומי לתביעה אינו דורש תיקון התביעה שלך. הביטוח הלאומי מצטרף כתובע נוסף. הצירוף לא אמור להשפיע על הפיצוי שלך. כל תובע דורש את המגיע לו . אתה תובע פיצויים. הביטוח הלאומי תובע החזר תגמולי הביטוח הלאומי שהוא נאלץ לשלם לך עקב התאונה. ברור שתביעת הביטוח הלאומי מופחתת מהפיצוי שייפסק לך אבל זה המצב בכל מקרה גם ללא הצטרפות הביטוח הלאומי לתביעה.

אדם

השופטת ביקשה להגיש תביעה מתוקנת כאשר המלל מופיע כתובע נוסף מה זה אומר? האם אני כרגע חסום לגבי תביעה כלשהי מול המלל?

עו"ד אריאל פרויליך

אתה לא חסום. להפך. אם המלל תובע משמע שכבר פנית לקבלת גמלאות וקיבלת או אתה מקבל גימלאות.

אדם

מה המשמעות לגביי שהמלל מופיע בכתב התביעה כתובע? הרי המלל יכול היה לבקש את חלקו בנפרד לא? למה צריך להכנס לכתב התביעה?

עו״ד אריאל פרויליך

יש מגוון סיבות להצטרפות המלל לתביעה. ראשית הוא לא תמיד זכאי לתבוע אוטמטית. וזקוק להכרעה שיפוטית שנית יש לו אינטרס להיות נוכח במשפט ולהשגיח על הסכמי פשרה שעשויים לקפח זכויותיו . כמו כן הוא לעיתים מצטרף כדי לעצור את ההתיישנות על תביעתו.

אדם

האם נוכחותו תקשה על המשך המהלכים של התובע?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות