יאיר

סיכונים

שלום רב עו"ד פרויליך רציתי לדעת ממך מה הסיכונים של חברות ביטוח באופן כללי ולא ספיצפי בהליכה להוכחות (הן מבחינה כספית הן מבחינה פרסומית הן מבחינת הוצאות וכ'ו על פני הליכה לפשרה ) ? תודה על המענה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

ככל שהתעמקתי בנושא זה באלפי תיקי ההוכחות שהייתי שותף לניהולם לא מצאתי מענה לשאלותיך. למעשה אין לכך קו מנחה . מבחינה סטטיסטית רוב התיקים מסתיימים בפשרות ורק מיעוט מגיע להכרעה בפסקי דין. השיקול העיקרי בהליכה לפשרה הינו לחץ מערכתי גדול של כל הגורמים המעורבים כולל השופט וגם של עורכי הדין על הצדדים להתפשר שכן במרבית תיקי הנזיקין מגיע שלב שבו התוצאה המספרית של פסק הדין ניתנת לחיזוי פלוס מינוס ואין כל טעם לבזבז זמן וכסף על ניהול המשך ההליך. הסיבה הפרסומית כמעט ולא מהווה שיקול. גם ההבדל בהוצאות לחברות הביטוח בין ניהול הליך משפטי המסתיים בפשרה בשלב כלשהו לבין הליך המתנהל עד פסק דין אינו כה גדול. חברת הביטוח חוסכת רק אם ההליך מסתיים בפשרה לפני שיצא לבית המשפט.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות