התנהגות כוחנית ופוגענית
לעו"ד שלום רב תחילה אני מבקש לומר תודה על הפורום והאפשרות להפנות שאלות - אני מתגורר בבניין משותף, לבניין יש מרחב חניה(לא מוצמד) נדגיש : * החניה משותפת פתוחה ולא סגורה או מגודרת * החניה משותפת לא צמודה לאף דירה ולא פרטית * החניה משותפת ולא רשומה בטאבו ולא ברשות פרטית * אין לאף דייר בעלות על החניה / ואין לנו נכה שברשותו חניה * ולצערי אין כלל תקנון מוסדר לא בין הדיירים ולא בין צד אחר - יש לנו 42 דירות בבניין ו-37 מקומות חניה ו-40 בעלי רכב (ליקוי ) צדק מי שאמר שיש כאן מהלך של תפיסת חניה של כל הקודם כבר שנים שזו המציאות ולמדנו לחיות במציאות הזו בהבנה - עד לאחרונה. .- אחרי 25 שנה לאחרונה נראה שיש דיירים שהחליטו לעשות שרירים ולנסות ולשנות את הכללים והמציאות כאחד בעזרת חוצפה וגסות רוח,,,,, ולאמץ חניה . כמה דיירים חוסמים ברכבם רכב שהחנה באותה חניה שלא לו - כדי לקצר....אני מבקש לומר שאותי סגרו אתמול...בקשתי מהשכן שיגיע להזיז את הרכב והוא סרב שלחתי לסלולרי שלו הודעה כתובה SMS ותמונה של הרכב שלו שחוסם (א) אסור לחסום רכב בכלל (ב) זה מעשה פוגעני כוחני לא מוצדק (ג) שאין החניה פרטית ואין החוק לצדו (ד) אני מזמין משטרה וגרר ועומד לעשות קופה על חשבונו (ה) ושאני מעלה את התמונה וההודעה הנ"ל לאתר המשטרה והפיקוח העירוני,, ואכן התקשרתי הזמנתי משטרה ובאותו שלב שהקראתי למוקדנית את מספר הרכב - השכן הגיע והזיז הרכב תוך ניבולי פה אישיים פוגעניים. - שאלתי * על פי הנ"ל האם פעלתי נכון או שמה חרגתי ? האם יש עוד פעולות מכוח החוק שחשוב לדעת ? מחשש אמיתי למקרה חוזר האם יש אפשרות להגשת תביעה על התנהלות והתנהגות פושעת פוגענית על פחד ומורה מצד השכן על התנהגות כוחנית שפוגמת באיכות חיי על התנהלות שגורמת לבזבוז זמן יקר ועוולות כלפי ?? - *בתודה מראש* בברכת חג שמח
זה לא הפורום המתאים. נא פנא לפורום בתים משותפים.
שלום רב 1. סליחה אבל אני בפורום המתאים וזה -תמוה 2. אני בוחר לאן לפנות בגין הנסיבות ואיך לשייך את התביעה -תמוה 3. לידיעתך, בדיני בתים משותפים דנים על דרכי הסדר חניה ( על פי הסכם כתוב, תקנון, הסדר משפטי, הגרלה) ולא באדם אלים -תמוה 4. אני פניתי לפורום הנ"ל כדאי לברר אתך אפשרות של תביעה לקבלת פיצויים שהרי מדובר באדם מבוגר ולא ילד בן 12 ש"לא ייחשב כמסוגל לדעת או להעריך את מצב הדברים " * יישר כוח אני עובר לפורום אחר
סכסוך בין שכנים. גם אם יצא מפרופורציות והיה מלווה בפעולות כמו חסימת רכב צעקות קללות איומים וכד'. מצדיק תלונה במשטרה. ספק גדול אם מצדיק תביעת נזיקין או פיצויי נזיקין. למרבה המזל אין כאן נזקי גוף. אין נזק נפשי . ובגין "נזקי" ריב או חילופי מילים גערות או קללות לא נפסק פיצוי כספי בלעדי אלא אם נלווה לכך נזק גוף , נזק לרכוש, או נזק נפשי של ממש (טיפול נפשי), לכן לא מצאנו מקום להשיב לשאלה בפורום זה . תודה.
לעו"ד שלום רב סעיף אחד מתוך ספר שלם אין לפגוע בו ואין להטריד את מנוחתו - לידיעתך : בתקופת המערב הישן של אמריקה בשנת 1894 (+ -) על גניבת סוס היו מקבלים עונש מוות...בשל העובדות החשובות הבאות : 1. סוס שלא שייך לך לא לוקחים בלי רשות 2. סוס שלא שייך לך לא גונבים ותהא הסיבה אשר תהה 3. סוס הינו כלי מילוט במקרה חירום 4. סוס הינו כלי תחבורה והתניידות 5 סוס הינו בעל ערך יקר מאוד 6. סוס הינו כלי עבודה ופרנסה * ודי בכך כדי להבין ולהסיק שהדבר קשור גם כשמדובר בשנת 2015 לגבי רכב בכבוד רב
שלום רב לעו"ד - בברכה
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'