בירור
שלום מדובר בתביעת נזקין אחרי תאונת עבודה השופט נתן הצעה ואני הסכמתי והצד השני הסכים אבל יש בעיה שהביטויח הלאומי או חברת הביטוח בקשו שאני לא אגיש החמרת מצב ל 7 שנים האם זה מקובל האם התנאי הזה מהביטוח הלאומי או חברת הביטוח ומה הפתרון
הטענה היא שמהפיצויים המשןלמים על ידי חברת הביטוח במסגרת הסכם הפשרה מפחיתים את תגמולי הביטוח הלאומי המחושבים לפי הנכות הקיימת כיום בביטוח הלאומי ולא לפי נכות גבוהה יותר העשויה להיות בעתיד אם תתקבל בקשה להחמרה שתוגש בעתיד לביטוח הלאומי. הבעייה היא שבהסכם הפשרה הם לא אמורים להגביל אותך מלפנות לביטוח הלאומי להחמרה בעתיד שכן גם אם לא היית מתפשר והיה ניתן פסק דין סופי בעניינך היו תגמולי הביטוח הלאומי מופחתים מפיצוייך כערכם ביום מתן פסק הדין ולחברת הביטוח לא היתה ניתנת הזכות לאסור עליך לפנות בבקשה להחמרה בעתיד. לכן אין כל סיבה לתת להם פריבילגיה זו במסגרת הסכם פשרה.
האם הטענה היא מחברת הביטוח או מביטוח לאומי האם אפשר לא להסכים האם זה חוקי המוסד לביטוח לאומי קבע לי 19 לצמיתות ושלם לי חד פעמי ?
סליחה שאני שואל הרבה האם יש חוק שאומר הביטוח הלאומי מונע מלקבוע אותו 7 שנים על החמרת מצב אם יש לאחר הסכם פשרה בתאונות עבודה כאילו יגביל את זה וביקש את זה תנאי בפשרה או הוא לא מתערב בזה
אין חוק כזה. המגבלה של 7 השנים היא בגלל שכחלוף 7 שנים מיום התאונה מתישנת תביעת החזרה של הביטוח הלאומי כנגד חברת הביטוח בגין הגמלאות ואז , גם אם תפנה להחמרה (אחרי 7 שנים מיום התאונה) אין לחברת הביטוח שום סיכון יותר כי הביטוח הלאומי לא יכול לחזור אליהם בתביעת חזרה .
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'