לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוסי

שאלה ששאלתי

שלום רב עו"ד פרויליך עו"ד מטעמי ומטעם מספר צדדים הגיעו לנוסח הסדר מוסכם של פשרה בתיק תאונת עבודה לפני החתימה עו"ד שלי מבקשתי הודיע לנתבעות שאני בהליכי שיקום מטעם המל"ל וביקש להחריג זאת מנוסח ההסדר עו"ד מטעם הצדדים הגישו בקשה מוסכמת לשהות על מנת לבחון את מהות השיקום וכ'ו וביקשו 60 יום לפחות בשביל זה. השופט אישר וקבע עיון פנימי וציין להגיש הזדר פשרה עד למועד זה או הודעת עדכון יומיים לאחר החלטתו עו"ד מטעם הצדדים ביקשו מהשופט צו לביטוח הלאומי שיחשוף את הגמלאות שלי מענף נפגעי עבודה קצבה מיוחדת ושיקום מקצועי (אני מקבל קבצבה חודשית מעבודה בדרגת נכות שהיתה ידועה לפני החתימה אבל לגבי קצבת שיקום לא היה ידוע להם.) השופט נתן להם צו לכך האם עדכון הקצבאות מנכות מעבוד(שנעשה אחת לשנה ) ה בגלל עליה בשכר הממוצע במשק שממנו נגזרת העליה בקצבבת הנכות שלי תגרום לחברת הביטוח לדרוש שוב קיזוז גבוה יותר או שהם מודעים לכך שיש עדכונים והסכום שסוכם לא ישתנה עקב כך ? ב. האם קצבת השיקום לרבות שכר לימוד וכיוצא בזה יהיה פקטור שאם לא אתגמש בלקזז מהפיצוי את הסכום הזה ימנע את הפשרה ? תודה רבה

עו"ד אריאל פרויליך

ראשית הכל אפשרי. עדכון חוות דעת אקטואריות היא פרוצדורה מקובלת . מצד שני כאשר עדכונים כאלה מתקיימים לצורך הגדלת הניכוי הרי שקיימים גם טיעונים נגדיים המגדילים את הפיצויים מצג שני. ניתן לטעון שבזמן שחלף עלה השכר הממוצע ולכן תחשיב הנזק גדל. ניתן לטעון שהשיקום דורש הוצאות נסיעה מוגברות, והשקעת זמן ושעות שלא מאפשר לעבוד ולכן נגרם במקביל הפסד השתכרות מלא שיש להוסיף לחישובי הנזק. כלומר כנגד הטיעון לניכויים מוגדלים יותר ניתן לטעון גם לנזק גדול יותר כך שבסיכומו של דבר הסכום הסופי לא משתנה.

יוסי

תודה רבה על המענה אבל יש בעיה עברו כמעט חודשיים מאז הצו ולא התקבלו אליהם המסמכים מביטוח לאומי ( הפעם 2 משרדים נתבעים בתיק ביקשו מסמכים יש לכך משמעות ?) ב. מה הסיבה להערכתך שביטוח לאומי לא משחרר אליהם המסמכים למרות הצו ומה ניתן לעשות כי גם ככה עברו חודשיים נוספים כרגע ללא התקדמות ? האם יש משהו שעלי לעשות בנידון ?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות