אלי

השפעת קביעת ועדה רפואית מל"ל על שיעורי הכות בתביעת נזיקין

אני מוזמן לוועדה רפואית בקרוב מאד וחושש שטעות של הוועדה תיגרר לתביעת נזיקין נפרדת שאגיש. עד כמה אני צודק? כלומר, האמנם בתביעות נזיקין נוטים לפזול יותר מידי למה שנקבע בוועדת מל"ל? יותר מאשר % שנקבעים ע"י מומחי התביעה והנתבעת? האם יש פס"ד מנחה /לדוגמה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

במסגרת תביעת נזיקין אין משקל לדוחות הועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי וצריך להגיש ולהסתמך על חוות דעת של מומחים רפואיים מטעם הצדדים או מטעם בית המשפט. השופט לא "פוזל" לשום מקום כי הדוחות האלו לא מהווים ראייה במשפט. הדבר היחיד המהווה ראייה הינו השעור הסופי של הנכות שנקבעה על ידי הביטוח הלאומי לצורך הפחתת תגמולי הביטוח הלאומי מהפיצויים.

אלי

איך שהוא ,אני יכול לקבל מביטוח לאומי גם בלי ועדה, שיעורים מופחתים יותר (ואין סיכוי שבוועדה אקבל שיעורים גדולים יותר). והשאלה אם אכן לא כדאי להסתכן בביקור לא הכרחי מול ועדה רפואית שלהם?