אסף

תביעת ביטוח

שלום, בחודש האחרון ההורים שלי טסו לחו"ל. סבתא שלי (אמא של אמא) שהתה בבית חולים עקב ניתוח ברגל לא צפוי. הרופא אמר שאין כל סכנת חיים לסבתא ובמהלך השבוע היא צפויה להשתחרר מבית החולים. עקב כך ההורים שלי טסו לטיול שתכננו חודשים מראש. יומיים אחרי הטיסה, סבתא לקתה באירוע לבבי לא צפוי ועקב כך היא הועברה מהמחלקה האורטופדית למחלקה פנימית בבית החולים. הרופא(רופא אחר) אמר ש24 השעות הקרובות לאחר האירוע הלבבי הם מאוד קריטיות ולכן ההורים שלי קיצרו את החופשה ולקחו מיד טיסות מיוחדות כדי להגיע כמה שיותר מוקדם לארץ. בנוסף מלונות וטיסות פנים בארה"ב נוספות בוטלו ללא פיצוי. חברת הביטוח מסרבת להכיר בתביעה לקבלת פיצויים על ביטול חופשה בטענה כי סבתא כבר היתה מאושפזת בבית החולים והפוליסה לא תופסת במקרה כזה. הבעיה היא שהרופא אמר שאין כל סכנה ולכן ההורים שלי טסו (היתה להם אפשרות לבטל הכל ולצאת בנזקים כספיים נמוכים מאוד). האם חברת הביטוח צודקת? האם יש כאן עילה לתביעה? אשמח לעזרה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

לא מבין באיזה מסגרת ביטוחית אתה תובע פיצויים עבור ביטול חופשה ? לא מכיר פוליסה המשלמת פיצויים עבור אירוע כזה ולכן לא יכול להשיב על השאלה. תודה.