מעיין

השכן מאיים שיוציא את הדייר שלי

שלום, יש דירה שכרגע אני משכירה אותה לדייר ויש לי איתו חוזה לשנתיים. הדייר שלי עובד עד שעות מאוחרות ורק בשישי שבת מתפנה לעבודות הבית. הדייר שלי מדי פעם קודח בדירה ומתקן דברים וגורם לקצת רעש בשבת. לאף שכן זה לא מפריע מלבד השכן שגר קומה מתחת לדייר שלי. השכן התקשר אליי ואמר שאם הוא לא יפסיק הוא "יאיים" עליו ויגרום לו לעזוב את הדירה. דיברתי עם הדייר אך הוא טוען שאין לו זמן אחר לטפל בבית ומדי פעם זה קורה בשבת. האם מבחינה משפטית השכן יכול לגרום לדייר לצאת? האם יש חוק שאומר שאין לשכן זכות להוציא אותו מהדירה? אם השכן יחליט "להוציא" לי את הדייר, אני יכול לתבוע את השכן על כך כיוון שהוא פוגע לי בהכנסה? אשמח לדעת מה החוק אומר לגבי העניין הנ"ל. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

השכן המוטרד לא יכול "להוציא" את הדייר שלך. אם השכן יאיים על הדייר שלך ניתן לפנות למשטרה . אין כאן משטר של איומים. הדרך הידועה להתמודד עם איומים היא להתלונן במשטרה. מבחינה משפטית יכול דייר להגיש תביעה כנגד דייר או בעל דירה על מטרד ליחיד בגין רעש קבוע בשבתות.