משה

רשלנות מקצועית של עורך דין

שלום! הגשתי תביעה למשרד הביטחון עם עו"ד כאשר לאורך כל הדרך התנהל ברשלנות בוטא. זה התחיל מהגשת התביעה בכתב לא נקי לכתיבת תצהירים קצרה מבלי לפרט תאריכים או אירועים עד לכך שבשני תצהירי העדים הוא כתב את אותו תצהיר של שתי שורות ותו לא. כששאלתי אותו לפשר הדבר הוא אמר- שאני לא מבין במשפטים והוא מקצוען וכו... האמנתי לו.. הוא ערער לבית משפט השלום ושמה בכלל לא ניהל משפט - ויתר על חקירות וזאת למרות שהמומחה מטעם קצין התגמולים משקר וכותב דברים שלא אמרתי לו כלל בבדיקה לא הגיש תצהירים לא הגיש אישורים רפואיים וכמובן לא העלה את כל הטענות שלי וגם לא נתן למומחה מטעמי להגיב על חו"ד של המומחה מטעם קצין התגמולים. לא הגיש בקשה לנציב קבילות החיילים על הקבילה שהם קיבלו. וזה רק בקצרה.... בגללו הפסדתי בתיק וכעת אני צריך להגיש ראייה חדשה וגם זה לא בטוח שיקבלו מכיוון שאת המסמכים האלה הייתי יכול להגיש לפני כן ועו"ד שלי לא הגיש אותם. מה עליי לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

איני יכול לתת ייעוץ משפטי בנושא כזה בפורום כזה מבלי להכיר את התיק והעובדות לעומק ממש. תביעת רשלנות מקצועית נגד עורך דין או רופא או מהנדס היא נושא מורכב . לעיתים אין די בהתרשמות שלך מהייצוג, וייתכן מאוד שתביעתך נדחתה ללא קשר לטענותיך כנגד עורך דינך- כלומר גם אם התצהירים היו מפורטים יותר ואותן עובדות היו נטענות בפירוט רב יותר, וגם אם היו מוגשים אותם אישורים רפואיים נוספים, וגם אילו המומחה מטעמך היה מגיב , התוצאה לא היתה משתנה לאור מהות הפסיקה. וכאן הבעייה העיקרית בתביעת רשלנות מקצועית . כדי לזכות בתביעה כזאת עליך להוכיח שאילו כל אלו היו נעשים אחרת, כטענתך, היית זוכה בתביעה, בסבירות גבוהה. אם אכן היתה ראייה מהותית שהיה בה כדי לשנות את התוצאה , והיא היתה בהישג יד, והיא לא הוגשה עקב מחדל, ייתכן ויש כאן רשלנות.