שני

פער בין תחשיבי נזק של הצדדים

האם פער ענקי בין תחשיבי נזק של הצדדים יכול לעורר קושי במתן החלטה או שזה דבר נפוץ והשופטים לא מתרגשים? תחשיב תובע 4.5משח תחשיב נתבעת 200אשח

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

ראשית הדבר נפוץ. במקרה שתואר הפער באמת עצום ולא ברור מי מהצדדים הגזים יותר התובע או הנתבע. הבעייה עם הגזמות לכל כיוון היא, שהצד המגזים באופן קיצוני בעצם מאבד את התייחסותו הרצינית של השופט ,אשר לא יכול להתחשב יותר בנתונים המנופחים וחסרי האחיזה שתוארו בתחשיב, ואז אותו צד פשוט מאבד אותו והשופט נאלץ לבצע חישובים משל עצמו או להתייחס יותר לחישובי הצד שכנגד.