ליטל

החמרת מצב לאחר תאונת דרכים

האם ניתן להגיש תביעה על החמרת מצב, לאחר קבלת הפיצוי והפשרה עם חברת הביטוח?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

לדאבוננו אי אפשר לחזור ולתבוע שוב בגין תביעה שהסתיימה בפשרה. הפשרה ושטר הסילוק או פסק הדין מסיימים סופית את המחלוקת המשפטית והכספית בין הצדדים בגין אותו ארוע .

ירדנה

בכל מקרה אין אפשרות גם במידה ויש החמרת מצב באיזור אחר בגוף או פגיעה נפשית שמקודם לא היתה?!

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

כפי שאמרתי אין אפשרות להמשיך ולתבוע לאחר סיום ההליך. גם אם זה מקום אחר בגוף או פגיעה נפשית . אם היינו מאפשרים לנפגע להמשיך לתבוע נזקים גם לאחר שתביעתו נדונה והסתיימה בפסק דין או בפשרה סופית,ולאחר שכבר שולם לו הפיצוי, לא היה לזה סוף לעולם. עצם האפשרות לדרוש פיצוי נוסף לאחר הסדר פשרה או פסק דין היתה מנוצלת שוב ושוב בטענות שונות ומשונות . הנתבע לעולם לא היה מסכים להתפשר, ושום פסק דין לא היה מסיים את ההליכים. הנתבע היה צפוי לסיוט של המשך תביעות ודרישות חוזרות מהתובע לאחר שכבר שילם את חובו. לכן, נפסק, שפסק דין חלוט (לאחר מיצוי זכות הערעור) או הסכם פשרה סופי לא ניתן לפתיחה מחדש .