אלה

תביעה עקב נזק שגרמתי לרכב אחר בתאונה - התובעת קיבלה מחברת הביטוח שלי סכום נמוך יותר ממה שביקשה.

לפני מספר חודשים פגעתי ברכב אחר ונגרם נזק לפגוש האחורי של הרכב הנפגע. זה קרה כאשר הרכב שלי והרכב הנפגע נסעו בכיכר ומצד ימין רכב שלישי רצה להכנס לכיכר במהירות ולכן הרכב שלפניי בלם בבלימת פתע ופגעתי בו. הנהגת השנייה פנתה לחברת הביטוח שלי (יש לי ביטוח צד ג') והגישה אסמכתאות על עלויות התיקון וירידת ערך. היא קיבלה פיצוי בסכום של כ-75% מהסכום שביקשה ולכן תובעת אותי ואת חברת הביטוח על ההפרש. היא ביקשה כ-20 אלף שקלים וקיבלה 15 אלף שקל. אין לי מושג על מה בדיוק נובעת המחלוקת בין חברת הביטוח לנהגת והאם נוהל משא ומתן כלשהוא בטרם פנתה לערכאות. אני פשוט קיבלתי זימון לבית משפט. אני שילמתי לחברת הביטוח השתתפות עצמית ובטפסים של חברת הביטוח שהייתי צריכה למלא הודיתי באשמה. השאלה שלי האם יש סיכוי שפסק הדין יקבע שאני אישית אמורה לשאת בעלות ההפרש הנדרש ולא חברת הביטוח? במידה וכן, האם העובדות הבאות רלוונטיות: 1. לרכב שלי נגרם רק סדק בפנס הקדמי כתוצאה מההתנגשות. עלות התיקון הייתה כ-250 שקלים ואילו ברכב הנפגע עלות הנזק וירידת הערך היא כ-20 אלף שקלים (לפי דו"ח שמאי והקבלה של המוסך). האם זה משהו שאני יכולה לטעון להגנתי? שלא ברור כיצד העלויות ברכב הנפגע גבוהות כמעט פי 100 מעלות התיקון אצלי. האם יש פה "ניפוח" של העלויות? 2. כשהנהגת יצאה מהרכב שלה היא אמרה מספר דברים: א. העידה על עצמה שבדיוק הייתה עסוקה באכילה ב. אמרה "שוב נפגע הטמבון שלי" כלומר זו לא פגיעה ראשונה בפגוש, הייתכן שתוקנו כעת נזקים קודמים? ג. הצביעה על נזקים בחלקו הצידי של הרכב ואמרה "אל תדאגי זה לא ממך" ואכן להבנתי מדו"ח השמאי ההתייחסות רק לפגוש האחורי ולא לנזקים בחלק הצדדי של הרכב (כאמור הפגוש האחורי לפי דברייה כבר נפגע בעבר).

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

אם את נתבעת יחד עם חברת הביטוח שלך ויש לך ביטוח צד ג הרי שחברת הביטוח צריכה לספק לך הגנה ועורך דין. אם שילמת השתתפות עצמית מלאה לא ברור איזה סיכון כספי נוסף יש לך במקרה זה. גם אם יש ניפוח עלויות או טענות כלפי הנהגת השנייה תוכלי להעיד על כל אלה, אולם מבחינה כספית הסיכון הוא על חברת הביטוח שלך.