' יוני '

נזק למקרר בעת עבודת קבלן עמידר

קבלן שיפוצים ועובד שלו, הגיעו אליי לבצע שיפוץ מטבח, המקרר היה במטבח כשהם הגיעו, העובד הגיע ראשון וביקשתי ממנו להוציא לסלון את המקרר כי אני אישית אינני יכול לעשות זאת מסיבות בריאות, אחרת הייתי מוציא את המקרר מהמטבח, הוא ענה שהמקרר לא מפריע, והמקרר נשאר במטבח, הקבלן הגיע מיד והם החלו לעבוד ולשבור את השיש והקרמיקה כשהלכלוך והנתזים עפים ופוגעים כמובן בצידו של המקרר, אבל הדבר המשמעותי שקרה הוא שהקבלן עצמו החל לרסק את שאריות השיש עם פטיש כבד, כשהוא סנטימטרים מהמקרר, ואז באחת ההנפות של הפטיש הוא פגע בדופן המקרר , ויצר שקע של כ 8-9 ס'מ עם קילופי צבע הייתי המום, יותר מאוחר הפנתי תשומת לב הקבלן למה שעשה, והוא ענה הו כן ,מכה באמת, אני שואל האם יש מי שאחראי על הנזק? מי אחראי על הנזק במצב זה, ומה המהלך שצריך להתקיים אם כך?אני צריך לפנות למישהו? אם כן למי? מה עליי לעשות? בתודה עבור התשובה יוני

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

אם הקבלן או עובד שלן עשו נזק למקרר עליהם לפצות על הנזק. אם הנזק ניתן לתיקון עליהם לשלם עלות התיקון. אם הנזק לא ניתן לתיקון וצריך מקרר חילופי עליהם לממן רכישת מקרר כזה. אם אין מקרר חילופי צריך לממן מקרר חדש. אין למי לפנות אלא לקבלן או לשולחיו. לא ישלמו צריך להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות - מוסד שיפוטי שנועד בדיוק למקרים כאלה.