אלי

האם אפשר לתבוע משכיר נכס על נזק שנגרם לשכנים כתוצאה מרשלנות השוכר?

שלום רב שוכר דירה השאיר נר דולק וגרם לדלקה שהתפשטה לדירות נוספות.המשכיר פוצה ע"י הביטוח על נזקיו אך אין לו ביטוח צד ג'. השוכר התברר כפושט רגל,האם אפשר לתבוע גם את המשכיר על האש שיצאה מדירתו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

אכן אפשר לתבוע את המשכיר כבעל המקרקעין. אולם, שאלה גדולה אם לאור הנסיבות שתוארו יש סיכוי ממשי לתביעה כזאת. המשכיר יטען בצדק שאינו אחראי לרשלנות הקשה של השוכר ושאין ביניהם יחסי שליחות אוטומטיים.

אלי

תודה על התשובה המהירה!