תומר סיון

רשלנות במסעדה מה לעשות?

שלום, לפני כארבעה חודשים סעדתי במסעדה בתל אביב עם חברה שלי. במהלך לקיחת ההזמנה צוין למלצר כי הנני רגיש לשומשום ומוצריו וכי אני מבקש שלא יגישו לי שום דבר שקשור לשומשום. המלצר אישר את בקשתי. לאחר מספר דקות הגיע האוכל לשולחן ולאחר כמה ביסים מהמנה שלי הופתעתי לגלות שהיא אכן מכילה שמן שומשום. כעבור שניות החלתי לחוש לא בטוב, זה היה מלווה בכאבי בטן נוראיים שבעקבותיהם לא הצלחתי להכניס דבר לפה. לאחר מכן ניגשה אלינו האחמשית וניסתה לפצות אותנו בקינוח וכל מיני דברים אחרים ולבסוף אמרה שהיא מצטערת ושהארוחה תהיה על חשבונם. בהמשך הם גם הציעו לי שובר ארוחה נוסף לחוויה מתקנת. האם יש לי כאן עילה לתביעה בגין הנזק שנגרם לי\עוגמת נפש? וכן, במידה ואחליט שאני רוצה לתבוע אילו הוכחות ונימוקים אדרש להציג בפני השופט? חשוב לציין כי מלבד הקלטה של שיחת טלפון עם מנהל המסעדה, בה אני חוזר על כל פרט באירוע והוא מאשר, אין לי כלום.

עו"ד מאיר הילל-טבול

שלום תומר, למיטב הבנתי מדובר בנושא מינורי מבחינת עוגת הנפש ולכן לא כדאי לגרור צדדים להליך משפטי כגון דא. לדעתי יש כדאיות למצוא פתרון אל מול המסעדה עצמה. בברכה, מאיר הילל טבול,עו"ד.

תומר סיון

איזה פתרון אל מול המסעדה היית מציע?