עדה טשרניחובסקי

הגעת הרופא לגישור. האם נוכחות הרופא חובה בפגישת הגישור?

מדובר בתביעת רשלנות בניתוח מתיחת פנים וצוואר. הייתה פגישת גישור שלפניה עורכת הדין אמרה לי שלא אהיה נוכחת בה. אחרי שאמרתי שבמקרא כזה לא אגיע כלל לפגישה, חזרה אלי בשיחת טלפון ותיקנה את עצמה: "בוודאי שתגיעי ". לא רציתי ללכת לגישור כלל וכתבתי על כך בהודעת ווטסאפ לעוה"ד אבל אמרו לי שזה לא מחייב אותי לכלום ואם לא אסכים אם הסכום אוכל ללכת למשפט. ארבעה חודשים אחרי הפגישה הודיעה לי עורכת הדין שהגיעו עם המגשרת לסכום מסוים ואם אני לא מסכימה אזי לא ימשיכו בטיפול בתיק שלי ואצטרך לחפש עו"ד אחר. להפתעתי הגמורה. לא ידעתי שתרחיש זה אפשרי, אחרת בוודאי לא הייתי מסכימה לגישור. הרופא לא נכח בגישור. הסכום לא מכסה אפילו את הוצאותיי. מומחה פסיכיאטר מטעם הנתבע נתן בחוות דעתו חמישה אחוזי נחות. המומחה מטעמי - עשרים אחוז. הפלסטיקאי מטעם הנתבע ציין בין השאר נזק שניתן לתקן. המנתח הכחיש באוזני עצם קיומו של הנזק הזה בפגישת ביקורת לאחר הניתוח, למרות שרואים אות בעין בלתי מזוינת. מומחים שאתם התייעצתי במהלך ארבע שנים שעברו מאז הניתוח פה אחד ציינו שאת רוב הנזקים אי אפשר לתקן. מומחה מטעם הנטבע בכמה סעיפים בחוות דעתו הסתייג בניסוחים דוגמת: אם לא מסתכלים מהצד הזה, אם לא מסתכלים מקרוב וכולי. בפגישה זן היה גם בני, רופא בעצמו. לבקשתי המומחה צילם את החיוך שלי שהוא אחד הדברים המטרידים במיוחד ואמרו לי פלסטיקאים שאין מה לעשות אתו, הוא השתנה ללא הכר לרעה. אני עדיין סובלת גם מתחושות באזור הניתוח. המנתח בסיכום הביקור רשם שאני לא מסכימה להצטלם כאשר הוא מעולם לא ביקש ממני לצלם אותי. אמרתי לנציג שלו שיש לרופא מצלמה בקליניקה, במקום בו התרחש מפגש הביקורת , אך הרופא הכחיש עצם קיום המצלמה דרך הנציג שלו למרות שכאשר הייתי שם הצביע בשבילי אל כוונה ואמר: אל תדאגי,צילמתי אותך. יש לי הרגשה שנעשה לי עוול הן מצד המנתח והן מצד העוה"ד המייצגים אותי. אני לא מסכימה לחתום על פשרה שמשאירה אותי עם 135 אלף כאשר הניתוח עצמו עלה 40 אלף וניתוח תיקון שמצעים לי ושלא יתקן את רוב הנזקים המשמעותיים עולה 65 אלף. וכמובן, כל ההוצאות ופגיע נפשית שהכיר בה אפילו מומחה מטעם הנתבע. החלפתי כבר כמה סוגים של כדורים פסיכיאטריים וכלום לא עוזר. בסמוך לניתוח בדיוק התקבלתי ללימודי תואר שני באוניברסיטה בתחום התרגום. מקצוע שדורש ריכוז וזיכרון מעל הממוצע. והיו לי, לכן עברתי בחינת קבלה בהצלחה. חודשים ספורים לאחר מכן הבחנתי בירידה פתאומית דרמתית בריכוז וזיכרון עקב סטרס ומחשבות מעגליות טורדניות. אודה על יעוץ. מעוניינת ללכת למשפט. עדה.

עו"ד סאמי אבו ורדה

תודה על פנייתך עדה , לא חייבים לקבל את הצעת המגשר , שוקלים סיכוי מול סיכון ומחליטים . אני מוכן לעיין בכל החומר ולומר לך מה דעתי באם לקבל את ההצעה או להמשיך במשפט . שלחי לי לנייד 0503733733 את מספר הנייד שלך ואצור עמך קשר . כמו כן תוכלי לשלוח לי את החומר לעיון sami@abuwarda.co.il