אריאלה

שבית שיניים לילדה בבית הספר

שלום לילדה בת 10 נשברו 2 שיניים קדמיות בבית הספר בשיעור ספורט. זה נשבר עד קרוב מאוד לעצב מה שאומר שייתכן שתזקק לטיפול שורש כרגע אנחנו במעקב לגבי השורש והאם השן תחיה. בינתיים עשינו הדבקה של חלקי השן אבל זה לא מספיק חזק והילדה מפחדת לאכול ו פחדת שכל הזמן יפול וכנראה שנעשה השלמה שהיא חזקה יותר.. אני הלכתי לטיפול שיניים פרטי מהר כדי להדביק את השיניים ומתכוונת להמשיך בפרטי לשיניים לכל מה שתצטרך. בית הספר אמר שמשרד החינוך מכסה רק קופת חולים כגון כללית סמייל ורק אם יש נזק מתמשך כגון ללסת אז אפשר לתבוע את הביטוח. אני רוצה לתבוע את הביטוח של בית הספר לטיפולי השיניים שנזקקה ותזדקק להם בעתיד ומי יודע מה עוד יכול לקרות לשיניים ובכלל פיצוי על פגיעה באיכות החיים שלה והטראומה הנפשית שעברה כתוצאה משבירת השיניים. האם אפשר לתבוע ביטוח בית הספר למקרים כאלה של שיניים והנזק שנגרם? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ד"ר ליבה צנז

שלום וברכה, אכן חברת ה ביטוח מכוח פוליסת ביטוח תלמידים לא מפצה על נזקי שיניים, כי בהתאם לחוק יש אפשרות לבצע את הטיפולים במסגרת הקופה ללא תשלום. יחד עם זאת, צריך לבדוק את האפשרות לתבוע בית הספר בגין האירוע במקרה שהתרשל.