מיכאל וייס

כשל במנוע אופל אסטרה אחרי תקופת האחריות

שלום, קניתי אופל אסטרה חדשה מהייבואן במרץ 2018. 4 שנים + 4 חודשים אחרי, עם סך הכול 32,300 ק"מ, המנוע שבק חיים. הסיבה - בוכנה אחת נשברה ונאלצתי להחליף כל 4 הבוכנות. בכניסת הרכב למוסך שכרתי מהנדס מכונות, מומחה במערכת רכב, במטרה לבחון את נסיבות האירוע. הממצאים של "חוות דעת מומחה" מעיד חד משמעי שמבדיקת המנוע וניתוח הממצאים עולות הקביעות: • קיים נזק מכני לבוכנה מספר 4 שבר בבסיס טבעות הבוכנה ליד פין הבוכנה. • הנזק במנוע הינו נזק אפידמי המוכר ליצרן ויבואן הרכב בדגם הרכב הנ"ל. • הכשל הוא בתהליך הייצור, פירוט נפרוש אם נידרש בבית המשפט. שלחתי מכתב ליבואן הרכב, עם דוח המומחה וכל הניירות הרלוונטיים – לא דרך עו"ד, בדרישה להחזר הוצאות. קיבלתי מענה מהיבואן שטוען: מאחר ורכבך נמצא מחוץ לתקופת האחריות והתיקון בוצע באופן עצמאי ללא כל פניה מוקדמת בנדון ,לא ניתן לסייע. שאלה: למרות שהרכב אחרי תקופת האחריות – האם יש עילה טובה להגיש תביעה על הוצאות התיקון והוצאות ישירות אחרות, שהרי נמסר לי רכב חדש, מפס היצור, עם פגם במנוע? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד ד"ר ליבה צנז

חושבת שאתה צודק. אפשר להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות עד ל - 34,600 . תגיש תביעה, תצרף את חוות הדעת שיש לך. בכתב התביעה תציין את כל העובדות הרלבנטיות, תצרף חוזה קניה ותנקוב בסכום שאותו אתה רוצה לקבל בחזרה. לדעתי אתה צריך לתבוע את הכסף ששולם בחזרה פלוס הוצאות..