שרון פרץ

תשלום פיצוי בתביעות דרכים

שלום לכולם הסתיימה תביעת פלתד בבית המשפט המחוזי בפשרה בתחילת הדרך תבע כנזיקין והשופטת החליטה שזה פלתד . בין התובע לבין העו"ד היה הסכם שכר טרחה כתוב שבו התובע ישלם 18% שכר טרחה בנוסף לשכט שיינתן ע"י חברת הביטוח מדובר בתביעה שהסתיימה מלפני שנה האם סעיף 3 בכללי לשכת עוה״ד (פלת״ד) קובע ששכ״ט עו״ד לא יעלה על 11% מסכום שנפסק כי יש לשלמו לנפגע תקף או החוזה בין עו״ד לתובע? האם עוה״ד צודק ומגיע לו 11% מהסכום (כולל מה שמנוכה לביטוח לאומי), + ה18% שרשום בחוזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד ד"ר ליבה צנז

החוק אוסר לגבות שכר הטרחה מעבר לקבוע בחוק. אין לגזור שכר טרחה מכח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אלא מהסכום ששולם בפועל לניזוק. יש לחשב את שכר הטרחה מלמטה, כלומר אך ורק מסכום הפיצויים, ולא מתשלום הוצאות בגין שכר טרחה עו"ד או כל סכום רעיוני אחר.