פגיעה במהלך עבודה וביטוח לאומי
שלום, ברצוני להתייעץ בנוגע לזכויותיי לאחר פגיעה בעבודה. הוכרתי על ידי המוסד לביטוח לאומי כנכה לצמיתות ואני מקבל קצבת נכות חודשית. במסגרת השיקום המקצועי, אני מקבל מימון ללימודי תואר ראשון וכן דמי שיקום נוספים. אני שוקל להגיש תביעת נזיקין נגד המעסיק בגין האירוע שגרם לנכותי. שאלותיי: 1. האם הגשת תביעה נגד המעסיק עלולה להשפיע על זכאותי לדמי השיקום והמימון ללימודים? 2. האם קיים סיכון שאצטרך להחזיר סכומים שכבר קיבלתי עבור השיקום והלימודים? 3. במקרה של זכייה בתביעה נגד המעסיק, האם יקוזזו ממנה הסכומים שקיבלתי מביטוח לאומי עבור השיקום והלימודים? אודה על הכוונתכם המשפטית בנושא.

היי, על פי הפסיקה והחוק, הגשת תביעת נזיקין נגד המעסיק אינה פוגעת בזכאותך לשיקום מקצועי ודמי שיקום מהמוסד לביטוח לאומי. זכאותך לשיקום הינה זכות עצמאית המעוגנת בחוק. חשוב להדגיש כי אין כל סיכון שתידרש להחזיר סכומים שקיבלת מהביטוח הלאומי עבור שיקום ולימודים. עם זאת, במקרה של זכייה בתביעה, למוסד לביטוח לאומי קיימת זכות שיפוי מול המעסיק בגין התשלומים ששילם לך. במילים אחרות - המוסד לביטוח לאומי יכול לתבוע את המעסיק, אך לא אותך. אתה יכול להמשיך ולקבל את כל הזכויות המגיעות לך מהמל"ל ללא חשש. עו"ד דניאל שבח
שאלות נפוצות:
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'
טוהר עדה