מנהלי הפורום

עו"ד דניאל שבח

עו"ד דניאל שבח

עו"ד דניאל שבח, בעל השכלה רב תחומית במשפטים ובפילוסופיה מטעם אוניברסיטת חיפה (תואר ראשון במשפטים, תואר שני בפילוסופיה, דוקטורנט למשפטים).

קביעת פגישה
0554358920
חזרה לפורום

כווית עור הנגרמה בשל טיפול באמצעות חומר האסור לשימוש

דנה
דנה כהן

שלום, לפני כשבוע עברתי טיפול להסרת שעווה באיזור המפשעה, במכון קוסמטי. בתום הטיפול ביקשה המטפלת את אישורי להשתמש בשמן אשר נועד, כך לפי דבריה, לניקוי שאריות השעווה מאיזור הטיפול. המטפלת ציינה כי מדובר בשמן מצוין, המשמש את מרפאת הקוסמטיקה כדבר שבשגרה, ואשר לכל היותר עשוי לשרוף מעט, אך ורק במקרים של עור רגיש במיוחד. עם תום הטיפול חשתי בכאבים עזים באיזור המפשעה, אשר לוו בצריבה ובאדמומיות קשה, ופניתי לרופא המשפחה לקבלת טיפול. בדיקה שערכתי באינטרנט אודות השמן בו השתמשה המטפלת, העלתה לתדהמתי את האזהרה המפורשת, כי בשמן זה חומצה חזקה, וכי הוא אסור לשימוש על עור אדם. בד בבד, יצרתי קשר עם החברה המייצרת את השמן, על מנת לברר מה ייעודו של השמן. באותה שיחה מסרה לי נציגת החברה, כי השמן מיועד לניקוי שאריות שעווה ממכונות ומרצפות. לשאלתי האם מותר להשתמש בשמן גם על עור, תשובת הנציגה הייתה- 'בשום אופן לא, חס וחלילה' הכוויה טרם עברה, כבר שבוע לאחר הטיפול. שאלותי הן- 1. מה סכום הפיצוי הריאלי שאני יכולה לבקש על אירוע מסוג זה? 2. איך כדאי לי לפעול מולם? (כבר הכנתי מכתב למשרד הבריאות בנושא). תודה מראש, דנה