לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דוד

חוב למד"א

בשנת 2005 הייתי בבקור מולדת בנסיון לאישאר בארץ שלא המליח באותו זמן נסעתי כם הרכב שלי וניכנס בי מישהוא מאחור היה לי ביטוח והכול אחד העוברים ושבים הזמין לי אמבולנס שלא הייתי צריך אבל הם התעקשו לפנות אותי ולמטב ידיעתי הבטוח משלם אז לא כמה חודשים אחרי חזרתי בחזרה לקנדה וכניראה היו נישלחים מכתבים לכתובת שהייתי משכיר את הדירה לעשות את זה קצר המשכיר של הדירה חתם בשמי על אחד המכתבים וניפתח נגדי תיק באוצאה לפועל שרק התברר לי כעבור 4וחצי שני דרך פייס בוק אם זה חוקי לפתוח נגדי תיק שאני לא מודע לו אז איך נילחמים כדי להפחית את הריבית תודה אשמח לכל תשובה

עו"ד אריאל פרויליך

1. לפי תאורך וגם אם היית בחו"ל המסירות נעשו ככל הנראה כדין שכן נמסרו לכתובתך הרשומה במשרד הפנים ואם הדואר הומצא לכתובת הרשומה אין לעובדה שאתה בחו"ל כל משמעות. 2. גם העובדה שהעניין התברר לך כעבור 4 שנים לא יכולה לשנות. 3. מדובר בחוב פינוי של מד"א שלפי החוק חל על המפונה . אילו היית משלם את החוב יכולת לדרוש אותו בחזרה מחברת ביטוח החובה של רכבך. כיום ייתכן והעניין כבר התיישן ונוספו ריביות והצמדות שהביטוח לא ישלם. 5. למעשה אין דרך חוקית להפחתת הריבית שכן מדובר בתיק הוצל"פ רגיל שנפתח ומנוהל לפי כללי הגבייה בהוצל"פ וברור שאם לא ישולם יכולות ההוצאות לגדול עוד יותר. 6. ניתן אולי לפנות לביטוח החובה של רכבך דאז בבקשה לשלם לפחות את הקרן.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות