קרן

תאונת דרכים נזק לרכב

לפני כשנתיים קרתה לי תאונה עם משאית. לפי דרישת הביטוח וכדי שיוכלו לתבוע את נהג המשאית שלחתי אליהם בפקס: 1) צילום רישיון הנהיגה שלי. 2) צילום רישיון הרכב. 3) צילום תעודת הזהות שלי 4) צילום תעודת ביטוח החובה. הנזק שנגרם לריכבי הוא 23,000 ש"ח. להפתעתי נהג המשאית שניזוק אף הוא ב-7000 ש"ח תבע אותי על הנזק ולכן אני נקראת למשפט בנצרת מקום מגוריו. האם יתכן שחברת הביטוח לא תבעה כלל את נהג המשאית לפי הפרטים ששלחתי? יש לי תראומה מאז לנסיעה מחוץ לעיר . מה אפשר לעשות כדי שהמשפט יתנהל בתל אביב ואיך אפשר לדעת אם הוגשה תביעה לפי בקשתי. מה לעשות.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

לא ניתן "להעביר" את הדיון מנצרת לתל אביב. תיאורטית אמנם קיימת פרוצדורה לכך אולם דרוש עו"ד מקצועי כדי לבצע אותה ואדם פרטי ללא הכשרה משפטית לא יכול לנהל הליך כזה. כדי להתגונן עלייך להגיש כתב הגנה לבית המשפט בנצרת אחרת יוצא פסק דין כנגדך ויהיו הליכי הוצאה לפועל, כאשר הטענה שאינך מסוגלת לצאת מהעיר לא תהווה הגנה. אני מציע לך לברר את כל הנושא עם חברת הביטוח שלך שאליה שלחת את המסמכים האמורים . לעיתים יש בפוליסות גם סעיף הגנה משפטית שחברת הביטוח צריכה להעניק לך. כדאי לבדוק.