רשלנות במקום העבודה
שלום רב , במקצועי אני עובד ייצור,ומקליד נתונים למחשב כ-4 שעות ביום וסובל מתסמונת תעלה קרפאלית דו צדדית חמורה מזה 10 שנים , ועדה רפואית של ביטוח לאומי קבעה לי דרגת נכות של 19% לצמיתןת והכיר בפגיעה כתאונת עבודה , בתביעה שאגיש כנגד מקום העבודה האם אני צריך להוכיח רשלנות המעביד בעבודה בגין תנאי העבודה, אופי העבודה חוסר הדרכות ארגונומיה משרדית, הרמה נכונה של משאות כבדים שלא נתנו לי ? האם חוסר הדרכה בנושא בטיחות בעבודה שלא נתנו לי יכול להוות סיבה טובה לתביעה?האם ישנם גורמים אחרים שאוכל לצרף לתביעה ע"פ ניסיונך? האם ההכרה של ביטוח לאומי אינה מספקת כדי לתבוע מקום העבודה? מבקש לקבל הכוונה ועזרתך בתודה מראש
1. העובדה שהביטוח הלאומי הכיר בנזק כנובע מ"תאונת עבודה" אינו מחייב ביחסים המשפטיים שבינך ובין מעבידך, ובוודאי אינו יוצר עילת תביעה נזקית כנגד המעביד. 2. תיסמונת קרפלית דו צדדית עשויה לנבוע מסיבות שונות ללא קשר לעבודה. הכרת הביטוח הלאומי בתיסמונת כ"תאונת עבודה" אינה מחייבת את המעביד וגם קשר סיבתי זה יהיה עליך להוכיח בבית המשפט (ללא קשר לטענת הרשלנות). 3. גם טענת הרשלנות קשה כי עבודת קלדנות משך 4 שעות ביום היא עבודה מקובלת ושכיחה , אינה דורשת הדרכות מיוחדות וגם מבחינת גבהי עבודה ,מנח הידיים, וכד' אין הנחיות בטיחות מחייבות. 4. הרמת משאות כבדים היא אכן עבודה הדורשת הדרכה , לעיתים גם מתן עזרה של עובד נוסף, לעיתים גם כלים ואבזרים העוזרים בהרמת המשאות וברור שדין הרמת משאות (מבחינת הדרכה, נהלים, משקלים ,ותדירות ההרמות) שונה מדין הקלדה על מחשב כאשר שאלה גדולה היא אם תיסמונת קרפלית דו צדדית קשורה להרמת משאות. 5. בקיצור תביעה לא פשוטה וצריך להכיר היטב את נסיבות ותנאי העבודה כדי לייעץ בעניין זה.
שאלות נפוצות:
דנה פורטל
דן אלמוג
אסף כהן
אחת בשם ל'