מתי דו

סחיטה בחסות החוק, או שיטת מצליח?

שלום רב. קיבלתי בקשה מטעם עו"ד של הקופ"ח אליה אני שייך בעקבות חוב של 100₪ (לכאורה, מבדיקה מול הקופ"ח אין לי חוב) להסדיר את החוב טרם פניה להוצאה לפועל (על 100₪.....). בנוסף, ביקשו שאשלם להם ישירות דמי טיפול בתיק. וכאן שאלתי - האם מדובר בשיטת מצליח, אן שבקשתם מגובה בחוק. הרי אני אינני לקוח שלהם ולא צרכתי מהם שום שירות, מדוע שאשלם להם? אם מישהו צריך לשלם להם זה הלקוח שלהם הקופ"ח. אם כבר משהו אז הקופ"ח יכולים להתחשבן איתי על העלות, אבל לא העו"ד. להבנתי מדובר בלא פחות מעזות מצח וניסיון להרוויח בשיטת מצליח. עם זאת, איני איש חוק ולכן אשמח להתייחסות מקצועית בנושא. תודה, מתי.

עו"ד אור גל-און

מותר בעיקרון לדרוש שכ"ט בגבייה, אך הוא עשוי להיות מוגבל ואף מוגבל מאוד. הכל תלוי הנסיבות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח