פגישת ייעוץ ראשונה
הי. אני גרה בירושלים ועו״ד מפתח תקווה הגיע אלי לפגישת ייעוץ . לא סיכמנו כלום בטלפון מעבר לפגישה. ובסוף החלטתי לא להתקדם איתו, אלא עם עו״ד אחר שהיה יותר נראה מתאים לצרכים ולטיפול בתיק שלי. פתאום העו״ד הראשון שהגיע אלי דורש ממני 3,000 ₪ עבור בפגישת ייעוץ הראשונה שברור שאם הייתי יודעת שהיא תעלה לי כך לא הייתי מקיימת אותה. מה החוק אומר ? מה עלי לעשות?
שלום רב, כשאין סיכום בנוגע לשכר הטרחה, הדין הוא כי עורך הדין זכאי לשכר ראוי בעבור הפעולות שביצע בפועל. השכר הראוי נקבע בכל מקרה ע"פ נסיבותיו. מתוך התיאור העולה משאלתך, אכן עושה הרושם שמדובר בדרישה על הצד הגבוה, אולם הדברים נאמרים ללא הכרת מלוא הניסבות (לרבות תחום הייעוץ, זהות עורך הדין, נסיבות הנסיעה אלייך וכדו')
זה אומר שגם אם לא סיכמנו כלום מראש הוא פתאום יכול להפציץ לי איזה מחיר שבא לו ? הרי אם הייתי יודעת מראש שהפגישה הזו תעלה לי כסף, לא הייתי מקיימת אותה. כי עו"ד אחרים שנפגשתי איתם בכלל לא לקחו לי כסף על פגישת יעוץ ראשונה למרות שלא התקדמתי איתם בסוף. לא חתמתי לו על שום מסמך.
שלום רב, אין הדבר אומר שהוא יכול לדרוש כמה שהוא רוצה, אבל כשלא מסוכם שכר טרחה, הדין קובע שנותן השירות זכאי לשכר ראוי ע"פ נסיבות העניין. הכוונה בשכר ראוי אינה בהכרח השכר שמבקשים ממך לשלם.