דרישת שכ"ט מוגזם והטעייה
שלום רב, שכרתי עורך דין לטיפול בדרישות שוכרים לקבלת פיצויים על עיכוב לכאורה בטיפול ברטיבות עקב נזילה. השכר שסוכם היה לפי שעה ומאחר והעו"ד בדיוק טס לחו"ל בתחילת המקרה הוא הפנה אותי לעמיתו. כאשר העו"ד חזר מחו"ל, הוא התחיל לטפל בתיק ובמקביל עמיתו שטיפל בתיק עד אותה נקודה, המשיך גם כן לטפל בתיק למרות שנאמר לי שהשניים רק מתייעצים אחד עם השני ולא יעבדו במקביל על התיק (לא יהיה חיוב כפול). התיק היה בטיפול מסוף חודש יוני (שעליו שילמתי) ובמשך כל חודש יולי (שעליו הוויכוח) מכיוון שלאחר מכן פיטרתי את העו"ד. טענתי מתחלקת לשניים: 1. הדרישה לתשלום על חודש יולי שהתקבלה כללה חיובים כפולים על שני עורכי הדין ובנוסף חיוב על עבודת מתמחה של העו"ד שהוחלף. יש לציין שבשום שלב לא נחתם הסכם שכ"ט ביני לבין עורכי הדין וסכום החיוב (לפי שעה כי הוא לא הסכים לקחת סכום גלובלי) סוכם בהצעה לקונית שניתנה במייל. ביקשתי הערכה לסכום שהתיק יגיע אליו אך נאמר לי שזה מורכב ונדע רק בהמשך. 2. הטעייה- דרישות השוכרים בתיק עמדו בנקודה הכי מחמירה במו"מ על כ-60,000 והדרישה לתשלום מצד עורכי הדין כללה שעות רבות והסתכמה בכ-16,000 כאשר המו"מ כלל לא הגיע לסיומו והינו מתקיים עד לרגעים אלו. טענתי היא שלא קיבלתי עצה והתראה מצד העו"ד לגבי מספר השעות המופרז שהתיק צובר ושמצטבר לסכום חיוב גבוה שאינו מידתי לסכום התביעות. אילו הייתי יודע שזה הסכום על רק על חודש יחיד ייתכן ועמדתי במו"מ הייתה משתנה והעניינים היו נסגרים. מה כדאי לי לעשות? האם לשלם או לפנות ללשכה? איך ניגשים לכזה מקרה והאם טענותיי מוצדקות? לתשובתך המהירה אודה, יובל