מיכאל ארבלי

שכר טירחה על הסכם פשרה בו משולם סכום כסף בתשלומים

שלום. אודה על התייחסותך: בנושא תביעת פיצויים ממקום עבודתה של אשתי, עו"ד שלי הביא להסכם פשרה עם עו"ד של המעסיק, לתשלום הפיצויים ב- 3 תשלומים שיועברו לחשבון בנק שלנו בתאריכים מוסכמים. מצבו הכלכלי של המעסיק לא טוב ואין וודאות על ביצוע התשלום בפועל. שאלתי לגבי תשלום השכ"ט שנקבע לפי אחוז מסכום הכסף בפשרה. העו"ד שלי רוצה את כל סכום השכ"ט עם ביצוע התשלום הראשון. אני גורס שתשלום השכ"ט גם הוא צריך להיות משולם גם ב-3 תשלומים בהתאם להעברת הכסף בפועל? זאת היות וכאמור אין וודאות בביצוע תשלום כספי הפיצויים מצד המעסיק. בתודה, מיכאל א.

אור גל-און, עו"ד

שלום רב, יש היגיון בדבריך, אולם יש לבחון את הסכם שכה"ט עליו חתמת - האם עוה"ד זכאי בכל מקרה לאחוז מסכום הפשרה שהושג, או האם הוא זכאי לאחוז מהסכום שתקבל בפועל. כאן נעוצה התשובה לשאלתך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום שכר טרחה - יחסי עורך דין - לקוח