עובד

מגבלות על עובד בית השקעות

האם יש מגבלות השקעה על עובד בבית השקעות ללא רישיון? האם יכול להשקיע במניות?

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

עובד שלום רב, מבחינת חוק הייעוץ יש מגבלה על עובדים בחברי הבורסה. הם רשאים לקנות ולמכור ניירות ערך ישראליים רק לאחר הודעה מראש ובכתב. אם מדובר בבית השקעות שאינו חבר בורסה, הרי שהחוק אינו מטיל מגבלות כלשהן. עובד ללא רישיון רשאי להחזיק כל נייר ערך לחשבונו. עם זאת, שים לב: יתכן ובית ההשקעות קבע הוראות פנימיות בנהלים המגבילות החזקת ניירות ערך על ידי עובדיו, וזאת על מנת למנוע ספק. ממליצה לבדוק את הנהלים הפנימיים בבית ההשקעות ולקבל את עצתו של היועץ המשפטי שלכם. בהצלחה, כנרת.