איריס

הנפקת מניות חברת סטארט אפ בבורסה

לבעלי יש חברה קטנה שהקים עם חבר והחברה עוסקת בתחום ההיי-טק מעין סטארט אפ אבל בינתיים עובדים בה רק 3 אנשים. הם הקימו את החברה לפני שנתיים. האם כחברה הם יכולים היום להיכנס לבורסה ולהנפיק מניות?

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

הי איריס, שאלה נפלאה :) ראשית, כל הכבוד על המוטיבציה והרצון להיכנס לבורסה ולהנפיק מניות, יזמה מצוינת. עם זאת, חשוב לדעת שכדי להציע מניות יש לפרסם תשקיף, למנות דח"צים, להגיש דוחות לציבור, וכן יש לעמוד במספר תנאים מקדימים, כמו הון עצמי של 25מיליון ש"ח או 8 מיליון ש"ח לחברת מו"פ, יש להראות דוחות כספיים של לפחות 12 חודשים אחרונים, ודרישות נוספות. ישנם פתרונות נוספים במקרה שאין את ההון העצמי כגון להיבלע בחברה בבורסה שכבר נסחרת, או במסגרת שלד בורסאי, ודרכים נוספות יצירתיות. בינתיים, תוכלי לעיין בתקנון הבורסה, בקישור המצורף שם תמצאי בעמ' 13 פרק ו', הנחיות לחברות חדשות שרוצות להציע ניירות ערך: http://www.tase.co.il/resources/pdf/rulesandregulations/hebrew/companies/nr_companies_1_2_105986.pdf בהצלחה!