אהרן ב.

תשובות לשאלות של מנהל תיקים

שלום, רציתי לדעת אם אני חייב להשיב לשאלה ששאל אותי מנהל תיקים לגבי מהיכן הכסף להשקעה. תודה, אהרן.

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

אהרן שלום רב, אני מניחה שפתחת תיק השקעות מנוהל חדש, ומנהל התיקים שאל אותך מספר רב של שאלות בפגישת ההכרות. בין היתר, נשאלת השאלה מהו מקור הכסף. על פי צו איסור הלבנת הון חייב מנהל התיקים לשאול אותך את השאלה הזו, על אף היותה פוגעת בפרטיות לכאורה. שים לב שהחובה חלה על מנהל התיקים - לשאול. אין חובה עליך להשיב... אם כי במקרה ולא תשיב או תתחמק, הרי שזו עשויה להיות עילה לדיווח לרשות לאיסור הלבנת הון. לכן, לבחירתך אם להשיב או לא, בידיעה מהן ההשלכות של אי מתן תשובה. בהצלחה!