עמי

שערי קנייה/מכירה של חוזים בימים של גאפים

יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד ואשמח לקבל את דעתך בנושא ולקבוע האם יש כאן עילה לתביעה אולי אפילו ייצוגית מול הברוקר. לפעמים ישנם מצבים שבהם יום המסחר, בעיקר של הדקס, נפתח בפער (שלילי/חיובי). נניח שישנם שתי הוראות BUY. אחת על חוזה פתוח - עם SL במחיר 90, ואחת, קנייה עתידית, במחיר של 90. נניח שלמחורת החוזה פותח במחיר של 50, מה אמור לקרות? אני לתומי חשבתי ששני ההוראות יתבצעו פחות או יותר במחיר הפער (~50) אך במקרים שאני חזיתי בהם אצלי בתיק, פעולת הSL יצאה במחיר 50 לפי הפער(ולא 90) ואילו פעולת הקנייה של ההוראה השנייה התבצעה במחיר 90. האם זה חוקי?

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

לפני בדיקת הנתונים שלך, האם בדקת עם החברה שאתה סוחר דרכה? ממליצה לפנות אליהם קודם כל.

עמי

כמובן שבדקתי איתם ואכן בתחילה הם פיצו אותי בצורה מיידית על הפרש השערים. כשהוכחתי להם שזה לא מקרה מקומי אלא קורה בצורה עקבית, ויותר מזה למרות שהערתי את צומת ליבם על הכשל במערכת הם עדיין מתנהלים כך ומה עם שאר הלקוחות שלא שמים לב לזה... אז הם התחילו לדבר בקולות אחרים (זה לא בדיוק כשל, אנחנו מפצים אותך לפנים משורת הדין וכדומה) האם לדעתך יש כאן מקום לתביעה, אפילו יצוגית?

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

אנא צור עמי קשר לברור נוסף: 054-5717261.