אלפרד

תביעת פרוק חברה ע"י מחזיק אג"ח פרטי - האפשרי?

כידוע אפריקה השקעות הינה חברה חדלת פרעון [אמנם בספרים מציגה הון חיובי אך הנכסים שלה כולם סחירים והגרעון הוא של מאות אלפי שח על החוב , ובכל שנה יש חוב נוסף של מאות אלפי ש"ח - דהינו הבור רק ילך ויגדל] הבעלים לא חושבים שחוב יש לשלם ולא מנסים כלל להזרים כספים לחברה זו חברה ללא תוכן ממשי למעט אחזקה במניות של חברות בנות - דהינו החברה עצמה לא יכולה לייצר כסף היא תלויה כולה בחברות הבנות , מנגד ההנהלה בוזזת את החברה בעשרות מיליונים לשנה על העבודה הקשה (-: ואפילו מנסים לתת לעצמם בונוסים במצב דברים זה מיזעור הנזק של בעלי האגח הוא ע"י פרוק החברה וחלוקת מניות חברות הבנות למחזיקים בצורה זו בעלי האגח מקבעים מצב נוחכי ומקפיצים מידית את ערך האגח ל 90 [שווי המניות הסחירות לאגח] במקום 60[מחירו בברסה] ומי שירצה להמר על חלוקת דבדנדים /מכירת חברות בת יוכל להשאר ולהחזיק ולהנות בצורה זו בעלי האגח משפרים מידית את מצבם, מגינים על עצמם מהרעה וגם שומרים על הסיכוי לשיפור אם יהיה , לעומת זאת השארת המצב כמו שהוא חושף אותם להתדרדרות נוספת במחירי האגח מכאן רצוני לבקש מבית המשפט פרוק החברה נשאלת השאלה האם בעל אגח פרטי רשאי לפנות לבית המשפט לשם כך , או שהאפשרות היחידה היא דרך נאמני האגח [מה שלא בדיוק אפשרי למחזיק פרטי בהעדר אפשרות כפיה על הנאמן לכנס אספה] תודה

עו"ד כנרת רצון-פיקובסקי

אבהיר: ניתן לפנות גם בתובענה ייצוגית לבית המשפט אך לא בבקשת פירוק

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

אלפרד שלום רב, בעל אגח פרטי רשאי כמובן לפנות לבית המשפט בתביעה פרטית אך לא ייצוגית. בהצלחה,

אלפרד

תודה כנרת , אך התשובה לא ברורה לי. אם אבקש פרוק החברה הרי פרוקה ישפיע על כולם הנושים, לא מדובר בתביעה פרטית אשר לאחרין הקשר אליה קלוש , בקשת פרוק רלוונטית ל כ ו ל ם אודה להבהרת הנקודה תודה!

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

כל נושה, גם פרטי, רשאי להגיש בקשה לפירוק חברה. ברור שהדבר עלול להשפיע על נושים אחרים, ולכן בית המשפט יקח זאת בחשבון.