עידן

אופציות בינאריות - לחתום על הסכם או לא?

בוקר טוב ברצוני לשאול אני ואבי נכנסנו לשחק בחברה של אופציות בינאריות לאחר שאבי המליץ לי. לא ממש ידעתי מה זה ואת האמת גם לא ידעתי שזה אופציות,ישר בהתחלה הנציג אמר לי שחברת אפל מוציאה היום דוחות ואמר לי תשים על זה שאלתי כמה הוא אמר לפחות 50 אלף אחרי שעתיים ראיתי האפליקציה שכל הכסף נעלם )הפסדתי) ואז התחלתי להבין לאן נכנסתי ופה גם התחלתי לנסות להחזיר את הכסף ואז הנציג אמר תשים עוד 50 ואנחנו ניתן לך בונוס 25 (לא נאמר לי שגם אם הרוויח בסוף לא אוכל למשוך אותו רק אחרי 40 פעולות ) בכל פעם שהתקשר אלי הנציג הוא אמר לי על מה לשים את כספי ומתי שלא רציתי הוא ממש היה גוער בי שאני לא מבין לבסוף אחרי שמשכתי את רב כספי הייתי בהפסד של 50 אלף ואז התחלתי לברר על החברה והבנתי שאסור להם להגיד לי על מה לשים את הכסף ,אסור להם להגיד לי כמה כסף לשים ובנוסף אפילו שאמרתי לו שאני צריך את הכסף לחתונה וזה יעשה לי בעיות בבית הוא התחיל ממש לצעוק עלי שאני לא במין כלום וממש לחץ עלי לשים את הכסף ואפילו התקשר אלי פעמים שוב כדי לנסות ללחוץ עלי, לבסוף התקשרתי לאחראי ואמרתי לו שכל מה שהם עושים בחברה הוא לא חוקי וזאת עברה כל החוק ושישמע את ההקלטות של הנציג שלו. בסוף הוא הסכים להחזיר לי חלק מהכסף בתנאי שאחתום על הסכם סודיות ושלא אגלה את שם החברה ואת הסכום בסוף נפגשתי איתו והקלטתי אותו ואת היועץ המשפחתי של החברה שהם מודים בטעות והחזירו לי את חלקו של הכסף ובזה הסתיים הסיפור שלי . את כל זה רשמתי כהקדמה לנושא של אבי אבי גם כן היה באותה חברה וגם עליו לחצו ואמרו לו על מה להשקיע ובכל פעם שהיה משהו שהם רוצים שהוא ישקיע הם היו מתקשרים בנוסף הם גם היו חייבים לשאול אותו לפני . יום אחד הנציג התקשר לאבי וביקש להשקיע במשהו אבי הסכים, לאחר יום אבי מבקש שאבדוק לו האפליקציה מה קרה ולמה הוא לא רואה כסף ואז אני מסתכל ורואה שה56000₪ נהיה 11200₪ ושהנציג הימר שוב ללא הסכמתו של אבי על כל הסכום והפסיד את הכל לאבי . לאחר שיחה הנציג טען שאבי נתן לו אישור לשחק כל היום ואבי אמר שזה שקר כי כל סכום הכי קטן הנציג היה מתקשר לבקש אישור . לבסוף אבי התפתה לקבל בונוס של50000₪ ובוא הוא התחיל לשחק אל אחרי שהוא הרוויח ורצה למשוך נאמר לו שהוא לא יכול למשוך את הכסף רק אחרי שיהמר פי 40 מהסכום לבסוף אבא שלי התייאש ודיבר עם המנהל ואמר להם גם שהם עושים דברים לא חוקיים והיה צריך לפטר את הנציג שהימר לו על הכסף לבסוף הם אמרו שהם מוכנים להחזיר לו 20000₪ ולחתום על הסכם שאלתי היא האם לחתום ולקחת את הסכום ולתבוע את החברה הוא לא לקחת ורק לתבוע (האם ההסכם חוקי ). תודה רבה מצטער על ההודעה הארוכה

אמיר

היי, מזה 3 שנים אני סוחר באופציות בינאריות בחברה מוכרת.היו לי עליות ומורדות. לפני חודשיים באופן פתאומי לא יכולתי לסחור באופציות, וכשהתקשרתי לברר את העניין אמרו כי הרשות לניירות ערך כבר לא מאפשרת מסחר באופציות, עוד התפלא הנציג כי לא יצרו עימי קשר להודיע. אציין כי שבועיים מוקדם יותר היו בחשבוני 250,000 ₪ שביום מסחר גרוע נמחק לי 70 אחוז מהתיק. תמיד ידעתי עליות ומורדות וכשהיו מורדות ידעתי לתקן אותן לאחר תקופת מסחר מסויימת. טענתי היא שלא ידעתי ולא מסרו לי כל הודעה על כך שהאפשרות למסחר באופציות תיסגר בעוד כך וכך זמן. אם היה לי המידע הזה הייתי לוקח את הכספים שצברתי ויוצא מהמסחר. עוד אציין ששבוע לפני סגירת המסחר באופציות התקשר אליי נציג והפציר בי להכניס עוד כספים כדי ל"תקן" את המצב. בזמן זה בוודאי כבר ידע שהאפשרות למסחר באופציות כבר לא יהיה אפשרי. לשאלתי: לאור האמור לעיל, האם ישנה עילה לתביעה בגין כספים שהפסדתי עקב אי ידיעה? אשמח לתגובה

כנרת רצון-פיקובסקי, עו"ד

ממליצה לבדוק את הסכם ההתקשרות עם החברה וכן להאזין להקלטות על מנת להבין את השקר המדובר.