ניר

תביעה בנושא אי קיום מדיניות השקעה בקופת גמל

מדיניות ההשקעה בקופת גמל מסוימת היא עקיבה אחרי מדד מניות ע"י השקעה במניות של מדד תא 25 ע"פ משקלן במדד. התוצאות לאורך השנים של הקופה וכל מקבילותיה הייתה השגת תשואה התואמת בכ 96% לתשואת מדד המניות. השנה חל שיבוש חמור וההתאמה ירדה לכ 19% שמשמעותה שהקופה לא ביצעה את מדיניות ההשקעות שלה שהיא השקעה במניות ע"פ משקלן במדד. מה סיכויי תביעה (אישית או ייצוגית) נגד הקופה במקרה כזה?

עו"ד כנרת רצון-פיקובסקי

אם קיימת חריגה לאורך זמן, והיא חריגה משמעותית שלא תוקנה, קיים חשש שמדובר בהפרה. כמובן שיש לבדוק נתונים נוספים כגון מסמכי הקופה הספציפית והוראות רשות שוק ההון. בהצלחה!