אייזק

מה ההגדרה ללקוח כשיר? חברה עם רישיון?

שלום רב, האם חברה(מכל סוג) נחשבת כ"לקוח כשיר"? האם חברה בעלת רישיון שיווק צריכה לדווח כל שנה גם אם אין לקוחות? מה נחשב לקוח לפי הרשות? אם יש לחברה לקוח אך לא לצורכי שיווק, גם נחשב לקוח ומצריך דיווח?: תודה

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

חברה שכל הבעלים שלה הם כשירים עשויה בתנאים מסוימים להיחשב ללקוח כשיר. חברה בעלת רישיון שיווק צריכה לדווח בכל שנה, גם אם אין לקוחות. לקוח הוא מי שמקבל שירותי יעוץ או שיווק או ניהול תיקי השקעות. אם יש לקוח אך אינו לצרכי שיווק, יש לבדוק מהו השירות שניתן לו משום שיתכן וקיים ניגוד עניינים או איסור על מתן שירות שאינו השקעות. חסרים פרטים לצורך החלטה. בהצלחה!

אייזק

היי, תודה על תשובותיך. מחדד.. חברה עם 2 בעלים, אחד בעל רישיון,השני בלי. א. האם ניתן לרשום את החברה כחברת שיווק בעלת רישיון? ב האם החברה תיחשב כלקוח כשיר? מה התנאים המסויים שצריך שתיחשב לקוח כדיר? אם נותנים שירות גיוס אשראי, לפי מה שרשמת, אז הלקוח לא ירשם בדיווח. נכון? תודה אייזק

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

א. כן. ב. כן. כל בעל רישין נחשב ללקוח כשיר. ראה התוספת לחוק הייעוץ. ג. מה כוונתך בשירות גיוס אשראי? יש לבדוק את השירות הזה. בהצלחה.