נועם אליאב

ניהול תיקים לחבר כמו משפחה

האם חבר שהוא כמו משפחה נחשב ללקוח? כמו כן אני לא יודע עם זה משפטי אם הבנק עושה לי בעיות בענייני עברת כספים מלקוח ובולם אותי מהאפשרות. להעביר כסף לחשבון ברוקר שבוא אני משתמש. , מה אפשר. לעשות תודה וערב טוב

item.Author מנהל הפורום עו"ד עובדיה אביצור

נועם שלום רב, שאלתך מתחלקת לשניים : 1. לפי סעיף 3.(א) (3) לחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ״ה–1995, ניתן לנהל חמישה תיקי השקעות בעבור לקוחות שמספרם אינו עולה על חמישה במהלך שנה קלנדרית, אין אבחנה בחוק לעניין בני משפחה. 2. לעניין שאלתך בנושא העברת כספים, נדרש יותר פרטים להבין מה הכוונה בולם, בכל סכום, הבנק מבקש הבהרות, בכל מקרה השאלה הזו רלוונטית לפורום דיני בנקאות.