אורן

רשלנות רואה חשבון

אני בעלים של אתר אינטרנת בשפה האנגלית המוכר שעונים ללקוחות בחול. את השעונים אני רוכש בארה"ב והספק שלי שולח את השעונים ללקוחות שכולם נמצאים בחו"ל. רואה החשבון שלי אמר לי שלמרות שאני רוכש את השעונים בארה"ב והם נשלחים ללקוחות שאינם נמצאים בישראל אני חייב בתשלום מע"מ. לפי עצתו שילמתי מע"מ במשך שנתיים וחצי ורק לפני כשבוע הבנתי שאני לא אמור לשלם מע"מ כאשר אני לא קונה ולא מוכר בארץ. בעקבות סכומי כסף רבים ששילמתי למע"מ אני נאלץ לסגור את העסק. רואה החשבון אמר לי שניתן לקבל החזר ממע"מ רק על 2012 ברצוני לדעת האם יש עילה לתבוע את רואה החשבון על רשלנות ומה הסיכויים שבית המשפט יחייב אותו להחזיר לי את הכסף הרב ששילמתי לחינם. בנוסף האם יש עילה לתבוע ממנו פיצויים על כך שנאלצתי לסגור את העסק. תודה, אורן

כנרת רצון פיקובסקי, עו"ד

אורן שלום, אני חושבת שפנית לפורום הלא נכון. פה מדובר בתביעות בשוק ההון. ממליצה לך לפנות לפורום משפט מסחרי. בהצלחה, כנרת.