א.חביב

תביעה על הונאה במסחר מט"ח

סחרתי לפני כשנתיים דרך אחת החברות המנהלות זירת סוחר בנושא מטבע חוץ,מדדים וכו' באישור הרשות לני"ע.גיליתי מספר הונאות המתועדות אצלי שהחברה הזאת הונתה אותי,באופן שיטתי,כדי לגרום לי להפסדים שלא כדין שהם רווחי החברה.אין אפשרות מעשית לגלות את כל הונאות החברה בשל מורכבות הדברים ותיחכומם.מאידך היקף העיסקאות שלי בחברה הזאת היה מעל 500 מליון שקל,כך שאינני יכול לציין סכום הונאה מדוייק.שאלתי,האם אוכל להגיש תביעה משפטית עם הוכחת הונאותיה השיטתיות של החברה,מבלי לציין את סכום התביעה מחוסר ידיעת היקף כל ההונאות,ולהשאיר זאת לשיקול בית המשפט?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עובדיה אביצור

חביב שלום רב, ראשית צר לי לשמוע על הפסדיך כתוצאה מהמתואר ובפרט כאשר מדובר בלכאורה בהונאה כפי שכתבת. ישנם מקרים מסויימים בהם מתאפשר להגיש לבית המשפט תביעה ללא ציון סכום, למיטב ידיעתי הנושא שתיארת איננו עונה למקרים אלו. ככל ותרצה לתבוע את החברה תצטרך לכמת את הסכומים ולא להותיר זאת לפתחו של בית המשפט, בבחינת מי שדורש שצדקתו תצא לאור אל לו להירתע מהקושי. בהצלחה.