אלמוני

שאלת המשך לתשובה בעניין הגשת עתירה חרף שמתנהל הליך בבית המשפט לגבי אותו מקרה

במקרה שבו הסעד המבוקש בגין אותה המעילה גם בבג"צ, וגם בבית המשפט הינו סעד הצהרתי כי אותה רשות שמעלה בתפקידה הינה מנועה ומושתקת מכל טיפול נוסף באותו המקרה, כאשר בבית המשפט מבוקש סעד נוסף והוא שבית המשפט ולא אותה רשות הוא שיכריע באופן אופרטיבי (בבקשה נשוא המעילה) במקום אותה הרשות, האם זה שהסעד זהה משנה את התשובה ואת האפשרות להגיש עתירה במקביל? ובנוסף, ככל שניתן להגיש במקביל חרף זהות הסעדים, באם ההכרעה בבג"צ לגבי הסעד (החלת השתק ומניעות מלטפל באותו המקרה/נטילת הסמכות של הרשות לגבי אותו המקרה) תתקבל בטרם ההכרעה בבית המשפט, כיצד תשפיע הכרעת בג"צ על ההכרעה באותו עניין בבית המשפט? אלמוני

עו"ד עופר יהלום

נתחיל בתשובה לשאלה השנייה: מטבע הדברים, הערכאות הנמוכות יקבלו את החלטת בג"ץ באותו עניין. לשאלה הראשונה: רצוי לרכז את כל הסעדים בתביעה אחת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי