לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלון

עתירה מנהלית בגין הסתרת מידע ע"י עירייה

פניתי לקבל מידע מתאגיד השייך לעירייה, המידע קשור להתקשרות התאגיד עם חברות חיצווניות ובאופן כללי הנחות שהוא מעניק להם. ראש התאגיד גלגל אותי מכל המדרגות ואמר שהוא חברה בע"מ, ולא חייב לי כלום. פניתי ליועץ המשפטי של העיריה ובשם חוק חופש המידע ביקשתי את התערבותו. הוא הצדיק את פנייתי והפנה את תשומת ליבו של מנכל התאגיד , שהוא צריך לספק את המידע. העניין הוא שהתאגיד מתעלם מההנחייה, ומפנייתי, וכבר עברו 4 חודשים מהפנייה הראשונה, שזה בניגוד לחוק חופש המידע. אני יודע בוודאות שיש בהתנהלות התאגיד פגיעה בשיווין של תושבי העיר, והעדפות פסולות. וההתעלמות רק מחזקת את הרגשתי. פניתי לממונה על חופש המידע בעירייה וגם לממונה על תלונות הציבור, וגם מהם יש שתיקה רועמת. האם ניתן לפנות ע"י עתירה מנהלית כדי שיחשפו את החומר, מה זה אומר מבחינתי, ומה העלויות, בתודה אלון

עופר

לגבי חברה ממשלתית נקבע, כי חלות עליה רוב חובות של גוף ציבורי, ולכן נראה לי שהדבר נכון גם לגבי חברה עירונית. הדרך הנכונה היא, לאחר פנייה לחברה עצמה, להגיש עתירה בעניין חופש המידע לבית המשפט לעניינים מנהליים. העלויות הן אגרת בית משפט ושכר טרחה שייקבע בינך לבין עורך הדין, אם תהיה מיוצג. אם העתירה תתקבל, כנראה שבית המשפט יורה על החזרת הוצאות הסבירות שהוצאת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי