גיא

חיוב ארנונה רטרואקטיבי בגין טעות עירייה

שלום רב, כתושב חוזר זכיתי להנחה בתשלומי ארנונה בעיריית מגורי במשך שנה לאחר שובי ארצה. לאחרונה (כחודש לאחר השלמת שנה מיום שובי לארץ) פנתה אלי העירייה בדרישה להשיב את ההנחה שניתנה לי באופן רטרוקאטיבי בשל טעות שנעשתה על ידי העירייה (מסתבר שהם טעו ונתנו לי הנחת עולה חדש במקום הנחת תושב חוזר וההבדל משמעותי..). האם זכותם לדרוש ממני באופן רטרואקטיבי את החזר ההנחה שנינתה לי בטעות? האם הם יכולים לדרוש ממני להשיב סכום כה גבוה תוך מס' ימים? בתודה מראש, גיא

עופר יהלום,עו"ד

הנחתי היא שהנתונים שהבאת נכונים, כלומר באמת קיבלת הנחה, ואתה לא זכאי לקבל אותה. באופן עקרוני, אם אדם קיבל סכום כסף או הנחה שלא היה זכאי לה, הוא חייב להשיב את הכסף, ותוך זמן סביר מהדרישה - נאמר 30 יום. אני מציע לך לבדוק בדיוק כמה באמת היה עליך לשלם וכמה שילמת, ואם נותר חוב - לנסות להגיע להסדר עם העירייה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי