לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אנג'ליקה

מזונות עבור בת במשמורת משותפת

אני ובעלי בהליכי גרושין אצל מגשרים. לפי ההסכם אני לא אקבל מזונות: יש לנו 3 ילדים גילאים: 22.5, 19.5, 14.5 . שנינו עובדים ומשתכרים באותו סכום. החלטנו על משמורת משותפת לבת ה- 14.5 . בעלי ביקש ממני שהוא יהיה המשמורן, כדי שיקבל נקודות זיכוי במס הכנסה בשכרו. לאחר לבטים רבים הסכמתי אך ביקשתי לערוך הסכם משני שבו יהיה כתוב שזה נעשה אך ורק לצורך מס הכנסה וזה לא נעשה (חששתי שבעתיד הילדה תאמר שנטשתי אותה, שלא נלחמתי עליה, למרות, שהבחירה שלה היתה לעבור איתו כי הוא השכיר דירה יפהפיה ליד הבית ספר שלה וקנה לה כל מה שהיא רוצה והיא תכננה ולבוא לבקר אותי מדי פעם - למרות שבהסכם יש חלוקה של ימים וחגים).השאלות שלי הן: האם מגיעים לי מזונות עבור הבת למרות ששכרי הינו כשכרו בסביבות 6000 ש"ח ולמרות שהלינה של הילדה אמורה להיות בצורת הוגנת ושווה? ואם כן כמה? ולגבי הבנים שבצבא - האם לא מגיע לי עבורם מזונות? האם אני יכולה לשלוח לכם את ההסכם ולקבל ייעוץ - בתשלום?

דורין גלוברמן- קרט, עו"ד ומגשרת

שלום אנג'ליקה, אני ממליצה לפנות לפסיכולוג ילדים ( המתמחה במתבגרים) ע"מ לסייע לכם להבין מהי טובתה של הילדה לפני המעבר ואיך לקבוע את הסדרי הראיה להורה שאינו משמורן. אני ממליצה לקבוע שהמשמורת תהיה משותפת ולא שהאב יהיה משמורן. לגבי בנים חיילים מגיעים מזונות עד גיל 21 במידה והבנים מתגוררים בבית האם ( הכוונה ל-1/3 מדמי המזונות המקובלים) לבקשתך ניתן ליצור קשר עם המשרד להמשך טיפול- דרך יעוץ אישי. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסדרי ראיה - משמורת, זמני שהות ואבהות