אם בתי מנסה להעניש אותי ומונעת ממני ומהוריי לראות את בתי
אהלן אני אב לילדה ב12 החייה עם אמא, בתי נולדה בזמן שהיינו חברים, אני ואימא מעולם לא נישאנו. יש בינינו הסכם מזונות הכולל הסדר ראיה, ההסכם נחתם בפני עורכי הדין של שני הצדדים. מסיבות כאלו ואחרות ההסכם מעולם לא הוגש לבית משפט לאישור. מאז אני משלם את המזונות בדרך כלל בזמן אבל תמיד משלם הכל. כמו כן משפחתי ואני תמיד עוזרים לאימא של הילדה בבעיות כלכליות שהיא נתקלת. בעייתי היא שקורה לפעמים שאני לא מצליח לשלם את המזונות בזמן, אלא בחלקים גדולים במהלך החודש.עקב מחסור בעבודה בתחום שלי. האם מנגד מנסה "להעניש" אותי בכך שהיא מונעת ממני ומהורי לראות את הילדה ואף אוסרת עליה לדבר איתנו בטלפון. הדבר פוגע נפשית מאוד בילדה ובנו. המצב חוזר כל כמה חודשים והדבר אף קורה בגלל מחלוקות שאינן קשורות למזונות. האם אני יכול ללכת למשטרה או לגוף אחר שימנע מהאם למנוע ממני לראות את בתי? איך אני מגיש את ההסכם לאישור בית המשפט והאם הוא דורש את הסכמת האם תודה רבה על התשובה
שלום אסף, ראשית האם אתה מופיע כאביה של הילדה ברישומי משרד הפנים? באם התשובה חיובית- יש להגיש תביעה להסדרי ראיה וביקורים לבית המשפט לענייני משפחה. מומלץ לבקש מינוי פקידת סעד לסדרי דין שתסייע בעניין. בנוסף במידה ותפתח תיק תהיה רשאי לבקש הפנייה ליחידת הסיוע המשפטי שליד בית המשפט לענייני משפחה ללא עלות למי שפותח תיק. כמובן שמומלץ לפנות לעו"ד בתחום. הסיוע בפורום הוא בחזקת " אקמול" ולא יכול להחליף טיפול משפטי. בהצלחה,
שאלות נפוצות:
סימה אדרי
יפה כ