לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אייל

הסדרי ראיה עם סופי שבוע בשיתוף שני ההורים...או בלעדיו

שלום! אמו של ילדינו בן השנתיים וחצי ואני נמצאים בעיצומו של תהליך שבסיומו ייקבע הסכם להסדרי ראיה, חלוקת חגים ונושאים שונים. זכות המשמורת, כפי שקבענו מראש, הינה שלה, והוא גר אצלה נכון להיום. יש לי ברשותך שתי שאלות: 1) האם אני מחוייב חוקית להסכים לכך שחלק מסופי השבוע יהיו משותפים, כדי שהאמא תוכל לראות אותו בשבת אצלי, ואני אצלה? 2) דבר דומה לגבי החגים - האם אני מחוייב להסכים לכך שהיא תהיה חלק מהם אצלי כאשר הוא נמצא חג מסויים איתי? שאלות אלה נובעות מבקשות חוזרות ונשנות של האמא להוסיף להסכם שהוא לא יהיה איתי בערבי חג מסויימים מטעמי דת או מכיוון שאיננו חוגגים אצלינו חג בצורה "נכונה", כדי לראות אותו גם כשהוא חווה אותי כאבא בזמן המועט שיש לנו ביחד, בין צרות אחרות... תודה על כל ייעוץ / עזרה! אייל

שוש חן נחום, עורכת דין ועובדת

אייל שלום, חסר לי פרט מהותי והוא המלצות פקידת הסעד. אשמח באם תכתוב שוב ותפרט באם יש תסקיר ומה המלצותיו. באופן כללי, אין אתה מחויב לקבל את אם בנך בביתך לאחר גירושיכם כמו שאינך מחויב לקבל איש בביתך. בנוסף, חלוקת החגים בין ההורים אמורה להיות שיוויונית בלא קשר לאופן בו אתה חוגג את החגים. בהצלחה , שוש

אייל

הי ותודה על התגובה. אין המלצות של פקידת סעד כי לא נאמר לנו להגיע לשיחות איתה, אנחנו כרגע בשיחות רק עם יועצת מטעם בית המשפט על מנת להגיע להסכמות ולגבש הסכם. תודה!!

עו"ד שוש חן נחום

אייל שלום, אני מבינה כי אתם נמצאים בשיחות עם עובדת סוציאלית ביחידת הסיוע שליד בית המשפט. באם המשא ומתן לעניין הסדרי הראייה לא יצלח שם, סביר להניח כי בית המשפט ימנה פקידת סעד אשר תמליץ לבית המשפט על אופן ביצוע הסדרי הראייה לרבות חגים . בהצלחה, שוש

אייל

תודה רבה! נקווה שלא נגיע לזה. בברכה, אייל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסדרי ראיה - משמורת, זמני שהות ואבהות