לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אריאל

שינוי זמני שהות/הקטנת מזונות

שלום רב, אני גרוש כחצי שנה, יש לי 3 ילדים, 4/9/12, במעמד גישור הסכמנו על משמורת של הגרושה וזמני שהות נרחבים, חצי מהזמן אצלה חצי אצלי. ההסכם קיבל תוקף בבית משפט לדיני משפחה. אנו מרוויחים את אותו סכום בנטו, 9000, בגישור סוכם על מזונות בגובה 2700 לשלושת הילדים לא כולל תשלומי גנים, חוגים, בית ספר, פסיכולוג וכו', בנוסף אני מחזיר מחצית מההלוואה על הבית (לא ניתן למכירה בקיבוץ) בסך 1000 נוספים, סך התשלומים החודשיים מגיעים לסביבות 6300 לאחר מספר חודשים אני רואה כי אין ביכולתי לעמוד בסכומים המדוברים, ניסיון חזרה לגישור עם הגרושה לא עלה יפה, מה האופציות העומדות לפני לדעתך, תודה ושבת שלום.

שוש חן נחום, עורכת דין ועובדת

אריאל שלום, לעניין הפחתת מזונות , הרי שבאין הסכמה , הדרך היחידה להפחית מזונות היא בהגשת תביעה לבית משפט לענייני משפחה. הפסיקה קובעת כי ניתן לשנות את רכיב המזונות , גם כזה שנקבע בהסכמה ע"י בני הזוג כפי שקרה במקרה שלך. על מנת להגיש תביעה להפחתת מזונות, יש צורך בשינוי נסיבות מעת שהחתמת על הסכם הגירושין ועד הגשת התביעה להפחתת המזונות. הפסיקה קבעה כי על השינוי להיות שינוי מהותי- למשל, הפחתה משמעותית בהשתכרות או בכושר ההשתכרות, הקמת משפחה חדשה והולדת ילד נוסף ועוד. באם יש שינוי כזה בנסיבות חייך, ניתן להגיש תביעה להפחתת מזונות. לעניין שינוי הסדרי ראייה, יש לבדוק בהסכם הגירושין באם ניתנו סמכויות לפקידת הסעד - באם ניתנו , ניתן לשנות הסדרי ראייה ע"י פנייה לפקידת הסעד במקום מגורי הילדים . באם אין סמכויות לפקידת הסעד, ניתן לשנות הסדרי הראייה ע"י הגשת תביעה להסדרי ראייה לבית משפט לענייני משפחה ולבקש תסקיר של פקידת סעד אשר תפגש אתך , עם גרושתך ועם הילדים. בהצלחה, שוש

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסדרי ראיה - משמורת, זמני שהות ואבהות