לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אמא מתוסכלת

פתיחה ושינוי הסכם גירושין

שלום, בעלי לשעבר ואני חתמנו על הסכם גירושין שקיבל תוקף בבית הדין האזרחי לפני כשנה וחצי. יש לנו ילדה משותפת בת חמש. הסדרי הראייה לא היו לרוחי כבר אז וגם גובה דמי המזונות, אך חתמתי על ההסכם כי הרגשתי שאיניי יכולה לחיות איתו יותר באותו בית והוא לא היה מוכן לעזוב עד לאחר חתימת הסכם. 1. הוא אינו משלם אף פעם בזמן את המזונות (10 ימי איחור לפחות) על אף תזכורות חוזרות ונשנות שלי. 2. הוא אינו משלם דברים שהוא אמור לשלם כגון תשלומים בתחילת שנה לגן (סל תרבות וכד')\. 3. המון פעמים קורה שהוא אינו יכול להוציאה ואני היא זו שצריכה לדאוג לסידור על אף שזו אחריותו. 4. ימי חמישי כפי שסוכמו, הינם ללא לינה אך הוא ביקש (והילדה רוצה) ואני הסכמתי שהיא תישן אצלו. הוא משתמש בזה השכם והערב שהיא ישנה אצלו על אף שזו לא הייתה הבקשה שלי. 5. כמובן שאם אני יוצאת לחופש אני לא יכולה לפנות אליו ונעזרת רק במשפחתי. באופן כללי, אני מרגישה אומללה ומוכה נפשית ולא יודעת כיצד לנהוג. אני לא אוהבת מלחמות אך איני יכולה להמשיך ולרקוד עפ"י צלילי החליל שלו. אני מקליטה ומתעדת את כל השיחות איתו ויש בידי מילים לא יפות ועדויות להכל. שאלתי היא: האם כדאי לי לפתוח את ההסכם וכמה זה יעלה לי...? אודה לתשובה אמא חד הורית מתוסכלת ביותר...

עו"ד ועו"ס שוש חן נחום

אמא מתוסכלת שלום, צר לי לשמוע על המצוקות אותן את חווה בכל הקשור לקיום הסכם הגירושין. לצערי , לא על כל המצוקות יש מענה במסגרת החוק. לעניין אי תשלום רכיבי המזונות השונים ( מחצית הוצאות חינוך ובריאות) יש לפתוח תיק הוצאה לפועל. במקרה זה את לא צריכה עורך דין שכן בלשכת ההוצאה לפועל יפעלו כנגדו לגביית חוב המזונות. לעניין אי קיום הסדרי הראייה כפי שנקבעו ע"י בית המשפט, יש לבדוק אם ניתנו סמכויות לפקידת הסעד . אם כן, ניתן לפנות אליה. במידה ולא ניתנו או שהסמכויות פקעו, ניתן להגיש בקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט. לעניין גובה המזונות , את לא יכולה להגיש תביעה להגדלת מזונות אם הנסיבות לא השתנו באופן מהותי אבל באם צרכי הילדה השתנו וגדלו, היא יכולה להגיש תביעהעצמאית להגדלת המזונות. בהצלחה, עו"ד שוש חן נחום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסדרי ראיה - משמורת, זמני שהות ואבהות