בת 14 לא רוצה כמעט ללכת לאבא
שלום רב, אני גרושה 4.5 שנים ויש לי בן בן 9.5 ובת מעל 14 שנים. האב עבר כמה דירות, ובשנה האחרונה הוא גר במרחק של לפחות שעת נסיעה מבית הילדים. הבעיה מתחלקת ל2 . ראשית הוא כמעט ולא משלם מזונות וחייב לי לאם כסף רב. שנית המעבר שלו, לאזור רחוק, גורם לנערה לא להסכים ללכת אליו כמעט. היא טוענת שהחברים שלה פה, וכן היא לא אוהבת ללכת אליו שכן משעמם לה שם. יש לציין כי לי אין חיים, מאחר וכל הזמן אני צריכה לדאוג והדבר לא מאפשר לי לזכות ביומיים שאני אמורה לקבל לעצמי כגרושה.שנית, הנושא מעמיד אותי במצב עגום מול הילדה שכן אני מתעקשת שתלך אליו. מסבירה שהקשר אתו חשוב. יש לציין כי הגרוש עשה עמי ברוגש בשנה וחצי האחרונות ואין לי גם ערוץ תקשורת אתו. הדבר משרת את העובדה שהוא לא עונה למיילים שלי חרף אי הפקדת המזונות, וכן לטענתו הוא לא יכול לדרוש ולהכריח את הנערה להגיע אליו, שכן היא גדולה. כל זה מכניס אותי למצב קשה של מריבות אתה, והיא נשארת עם הרגשה שאני דוחה אותה. כמובן שזה לא כך, זה פשוט שגם אני כאדם, חייב זמן לעצמי להחזיר לעצמי את עצמי ולטעון מצברים. מה עלי לעשות?
רונית שלום, קשה מאוד להכריח נערה בגילה לקיים הסדרי ראייה עם אביה. עם זאת , קיימת חשיבות עליונה לקשר תקין של קטין עם הורהו ויש לעשות מאמץ לשפר את הקשר באמצעים טיפוליים. אפשרות נוספת היא לפנות לבית המשפט ולבקש כי יינתנו סמכויות לפקידת סעד ולהיעזר בה בכל הקשור לקביעת הסדרי ראייה בין הקטינה לאביה. בהצלחה, עו"ד שוש חן נחום
שאלות נפוצות:
סימה אדרי
יפה כ