ענת

שירות מילואים על חשבון ימי משמורת

שלום הגרוש שלי ואני מנהלים משמורת משותפת לילד בן 3 וחצי. בשנה האחרונה הגרוש נוהג לקבוע לו ימי מילואים (יום מילואים יחיד בכל פעם ולא מס' ימים רצופים) בדיוק בימי המשמורת שלו על מנת לא להפסיד שעות עבודה בימים האחרים. הא נוהג להודיע לי על כך יום יומיים לפני, כך שאם יש לי תכניות חשובות קבועות מראש עליי לבטלן כי אין באפשרותו להיות עם הילד. לטענתו, לאחר בירור משפטי- מכיוון והינו במילואים החוק מחייב אותי להחליפו בכל מצב. האם הדבר הנכון? האם קיים חוק או התנהלות מקובלת בנושא? אם לא, מה עלי לעשות?

עו"ד הילה בורנשטיין

ענת שלום, ככל שמדובר בימי מילואים דחופים אליהם הגרוש "מוקפץ" או בצו שקיבל - הרי הצדק עימו. יחד עם זאת מן התיאור שלך משתמע כי ביחידה בה הוא משרת קיימת גמישות רבה וכי באפשרותו של הגרוש לתאם ולתכנן את ימי המילואים זמן מספיק מראש. אם כך הדבר ואם מדובר בימי מילואים מרובים הרי שאין הצדקה לקבוע במכוון את כל ימי המילואים רק בימים בהם הילד אמור לשהות בחזקתו- ובייחוד משהמדובר במשמורת משותפת בה האב נושא באחריות שווה לאם, כמו כן יש לכך משמעויות כספיות. יודגש כי באופן חד משמעי הגרוש מחוייב להודיע לך על ימי המילואים הצפויים מיד עם היוודע לו הדבר- ולא להודיע לך ברגע האחרון ולפגוע בסדר יומך ובתוכניותייך. אם אינכם מצליחים להגיע להבנות, מומלץ לפנות למגשר בעניין זה או להגיש בקשה ליישוב סכסוך.